Nikolae Patrușev, rusul numit succesorul lui Vladimir Putin, ar fi fost otrăvit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nikolae Patrușev, rusul numit succesorul lui Vladimir Putin, ar fi fost otrăvit / Foto: Captură video Youtube Wiki4All
Nikolae Patrușev, rusul numit succesorul lui Vladimir Putin, ar fi fost otrăvit / Foto: Captură video Youtube Wiki4All
Nikolae Patrușev, considerat succesorul lui Putin, ar fi fost otrăvit, potrivit presei ruse.

Nikolae Patrușev, în vârstă de 71 de ani, fost șef al serviciului secret FSB și secretar al Consiliului de Securitate al Kremlinului, considerat a fi succesorul lui Putin, ar fi fost transportat de urgență la spital după ce s-a simțit rău, scrie Timpul, citând General SVR, un canal rusesc disident de pe rețeaua Telegram și care susține că este administrat de un fost oficial de la Kremlin cu surse din interior.

Rezultatele testelor toxicologice ar fi arătat că Patrușev a fost afectat de o „otravă sintetică”. Totuși, potrivit presei ruse, acesta a supraviețuit atentatului la viața sa.

"Recent, a avut loc un atentat la viața secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolae Patrușev.", a postat General SVR, citând surse de la Kremlin.

"Informațiile atât despre tentativa de asasinat, cât și despre ancheta privind această tentativă de asasinat sunt păstrate în cel mai strict secret. Se știe că Nikolae Patrușev nu s-a simțit bine seara, după serviciu, imediat după ce a ajuns acasă. Securitatea a acționat rapid, chemând imediat o echipă de medici la el. După ce i s-a acordat asistență la spital, Patrușev a fost dus acasă în stare stabilă. Rezultatele analizelor sale au confirmat că substanța toxică era o otravă sintetică.", scrie General SVR.

Putin ar fi fost informat despre otrăvire abia atunci când Patrușev a fost salvat

Raportul susține că Patrușev a fost salvat de îngrijirile medicale acordate în timp util și, probabil, de "o concentrație insuficient de mare a substanței toxice care a pătruns în organism prin piele".

Putin a fost informat despre atentat doar "când viața lui Patrușev nu a mai fost în pericol", mai scrie sursa citată.

"Rămâne de văzut cine se află în spatele tentativei de asasinat, care sunt motivele și cum a devenit posibil, în general, să se organizeze o tentativă de asasinat efectiv finalizată asupra unui reprezentant al unui nivel atât de înalt de putere. Acesta este doar începutul unei mari redistribuiri în cadrul elitelor, în cercul lui Putin.", scrie General SVR, promițând că va reveni cu detalii.

Patrușev, atacuri în rafală la adresa NATO și SUA. "Aceste obiective vor fi atinse"

Obiectivele "operațiunii speciale rusești" vor fi atinse, în ciuda asistenței militare a Statelor Unite și a Occidentului pentru Ucraina, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolae Patrușev, scrie Interfax. Reamintim că despre Patrușev s-a scris anterior că este omul care ar urma să îi ia locul lui Vladimir Putin. Acesta a lansat acum atacuri în rafală al adresa SUA și NATO, încercând să justifice invazia Ucrainei și evitând să folosească cuvântul război, numind agresiunea Rusiei o "operațiune specială", exact așa cum face și liderul de la Kremlin.

"Scopul operațiunii speciale este de a asigura protecția oamenilor împotriva genocidului de către regimul neo-nazist ucrainean, demilitarizarea și denazificarea teritoriului Ucrainei, de fapt atingerea statutului său neutru, care este prevăzut în constituția ucraineană.", a spus Patrușev, vorbind la Khabarovsk, în cadrul unei întâlniri privind securitatea națională a Federației Ruse în districtul federal din Orientul Îndepărtat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel