Aleea care înconjoară lacul din Parcul Tineretului intră în reparații. Nicuşor Dan: Refacem integral 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Aleea care înconjoară lacul din Parcul Tineretului intră în reparații. Sursa foto: facebook/Nicusor Dan
Aleea care înconjoară lacul din Parcul Tineretului intră în reparații. Sursa foto: facebook/Nicusor Dan
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă lucrări pentru refacerea aleii care înconjoară lacul din Parcul Tineretului, cu o lungime de aproximativ 3 kilometri.

"În prezent se lucrează la primul tronson, cuprins între Intrarea Piscului (Cafeneaua Actorilor) şi Podul Mare, unde au fost decopertaţi 4.500 mp de asfalt. De asemenea, se intervine pentru dezafectarea pavajului de la Cafeneaua Actorilor, care urmează a fi refăcut. Săptămâna viitoare va începe asfaltarea primului tronson, urmând ca întregul proiect să fie finalizat până la sfârşitul anului. Alte parcuri în care vom interveni în perioada următoare sunt: Parcul Regele Mihai I şi spaţiul verde din faţa Teatrului Naţional Bucureşti", a scris edilul general pe Facebook.

Compania Parcuri şi Grădini a precizat la rândul său că în Parcul Tineretului vor fi refăcuţi 7.500 de metri pătraţi de alei, până la sfârşitul anului.

"În Parcul Tineretului se repară aleea din jurul lacului. Ce n-au făcut alţii în ultimii 20 de ani a demarat Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti sub coordonarea lui Horia Tomescu - viceprimarul capitalei. Sărbătorile de iarnă ne vor găsi în Tineretului cu circa 7.500 metri pătraţi de alei refăcute. În curând vor începe şi lucrările la podul de peste lac", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a companiei.

În luna iunie, Nicuşor Dan anunţa că în acest an în parcurile administrate de Primăria Capitalei vor fi reparate aleile, menţionând în acest sens parcurile Herăstrău, Tineretului şi Carol.

De asemenea, la sfârşitul lunii septembrie, Consiliul General al Capitalei a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru reabilitarea podului din Parcul Tineretului, valoarea totală a lucrărilor fiind de 5,8 milioane de lei.

Nicuşor Dan preciza că podul pentru care se propun lucrări de reparaţii capitale este amplasat pe aleea principală din Parcul Tineretului, fiind format din două structuri identice paralele, care traversează lacul situat în interiorul parcului şi este destinat traficului pietonal şi ocazional auto, în situaţii de urgenţă şi pentru lucrări de întreţinere.

Vezi și:

Nicuşor Dan a luat amendă pentru că nu a plătit parcarea. S-a întâmplat chiar la primărie

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a recunoscut că a luat amendă pentru că nu a plătit parcarea. S-a întâmplat asta chiar la primărie. 

Într-o discuţie despre parcările albastre din Bucureşti la Digi24, primarul Nicuşor Dan a spus că şi lui i s-a întâmplat să primească amendă pentru că nu a plătit parcarea. 

"N-aş numi-o revoluţie a parcărilor. Este pur şi simplu un regulament care s-a votat în fosta administraţie, în 2019, dar care nu a fost implementat. Ce am făcut noi a fost ca pe acele locuri pe care regulamentul din 2019 spunea că trebuie plătită cu 5 lei ora să încasăm banii. Vreau să spun că nu am făcut asta ca să luăm bani de la bucureşteni, ci ca să încurajăm oamenii să migreze spre transportul în comun. 

Înainte nu se plătea pentru că ştiau oamenii că nu verifică nimeni, deşi erau panouri care spuneau că locul de parcare trebuie plătit. Acum se controlează. Şi eu am luat amendă! În parcarea din jurul primăriei s-a întâmplat, pentru că mergeam către o conferinţă de presă, trebuia să prelungesc perioada prin sms, m-a sunat cineva, şi am uitat", a declarat Nicuşor Dan. 

"Parcometrele nu sunt atât de scumpe, mai scump e faptul că avem doar 10.000 de locuri de parcare, când ar fi trebuit de mult să avem 300.000 de locuri. Noi vrem să avem în tot interiorul inelului central doar locuri de parcare cu albastru. Şi un abonament care să fie rezonabil pentru rezidenţi. Termenul optimist este un an de acum încolo, vom vedea care este ritmul de implementare. Toate străzile aparţin municipiului Bucureşti, sunt gestionate de Consiliul General, nu va scăpa nicio stradă. Sunt şi străzi din inelul central, cum este Bulevardul Elisabeta, unde nu vor fi locuri de parcare pentru că circulă transportul în comun. Dar în rest, scopul nostru este să acoperim inelul central cu parcări plătite, unde rezidenţii să aibă abonamente", a mai precizat primarul general. 

Citește mai multe AICI. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel