Nicușor Dan vrea buget de 1,1 milioane lei pentru Administraţia Parcul Natural Văcăreşti
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
O şedinţă ordinară a Consiliului General al Capitalei a fost convocată pentru luni, la ora 12,00, printre proiecte numărându-se aprobarea bugetului Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti sau prelungirea perioadei în care centrele de vaccinare îşi pot desfăşura activitatea la Circul Metropolitan. 

Consilierii municipali vor dezbate următoare proiecte:

* Aprobarea bilanţului termoenergetic pe conturul instalaţiilor de transport şi distribuţie a energiei termice. Conform documentaţiei ataşate, în Bucureşti există 851 km de conductă reţea primară, iar aproximativ 65% au o vechime de peste 25 de ani. Dintre cei 2.763 km de conductă reţea primară, un total de 1.259 km au o vechime de peste 25 de ani. De asemenea, pierderile tehnologice reale de energie termică, rezultate din diferenţele de fluxuri de energie termică intrare/ieşire, în perioada 1 ianuarie 2020- 31 decembrie 2020, au fost de 36,63% din energia termică intrată în contur. Pierderile anulate de energie termică în reţeaua primară, în 2020 - pentru activitatea de transport - au fost de 28,91%, iar cele din punctele/staţiile termice şi reţeaua secundară - pentru activitatea de distribuţie - de 11,39%.

* Administraţia Parcul Natural Văcăreşti va avea în anul 2021 un buget de 1.151.000 lei, alocat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia autorităţilor Municipiului Bucureşti. Potrivit notei de fundamentare, cheltuielile de personal vor reprezenta 809.634 lei, fiind vorba despre: director, specialişti, 8-10 agenţi de teren, personal auxiliar.

Vezi și: Nicușor Dan, conferință de peste o oră. A cerut să nu fie întrebat despre lipsa căldurii și a apei calde

* Primarul general al Capitalei va fi împuternicit ca până la data de 1 februarie 2022 să reprezinte Consiliul General al Capitalei în procedură contencioasă, necontencioasă, arbitrală, execuţională, precum şi în faţa oricăror organe judiciare, autorităţi şi instituţii cu atribuţii jurisdicţionale. În nota de fundamentare se reaminteşte că primarul general a fost împuternicit pe data de 8 decembrie 2020 să reprezinte CGMB în justiţie pentru o perioadă de 12 luni. Se adaugă că prelungirea împuternicirii se impune 'pentru exercitarea întregului ansamblu de mijloace procesuale în vederea protecţiei drepturilor subiective, precum şi pentru asanarea oricăror apărări, excepţii de ordine publică sau privată, respectiv incidente procedurale ce ar avea ca efect prejudicierea unităţii administrativ teritoriale a Municipiului Bucureşti'.

* Termenul pentru desfăşurarea activităţii centrelor de vaccinare de la Circul Metropolitan, prelungit cu şase luni. Conform proiectului, schimbarea temporară a destinaţiei unei părţi din Circul Metropolitan şi transmiterea dreptului de administrare către ASSMB se aprobă pentru o perioadă de 18 luni, modificându-se astfel termenul iniţial de 12 luni. În referatul de aprobare se menţionează că la nivelul celor două centre de vaccinare au fost efectuate până în prezent peste 113.500 de vaccinări. * Consiliul Local al Sectorului 4 va fi împuternicit să se asocieze cu Compania Municipală de Iluminat Public, în vederea derulării de lucrări de modernizare, extindere, reconfigurare a iluminatului public, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel