Data actualizării:
Data publicării:

Nicușor Dan spune cum Termoenergetica va achita datoriile către Elcen. Banii există

Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Presedintele grupului de firme Astra Arad, Valer Blidar (stg.), primarul general al Capitalei, Nicusor Dan (ctr.), si Stelian Bujduveanu (dr.), viceprimarul Capitalei, sustin o conferinta de presa la Depoul STB Giurgiului, prilejuita de primirea celui de-
Presedintele grupului de firme Astra Arad, Valer Blidar (stg.), primarul general al Capitalei, Nicusor Dan (ctr.), si Stelian Bujduveanu (dr.), viceprimarul Capitalei, sustin o conferinta de presa la Depoul STB Giurgiului, prilejuita de primirea celui de-al 50-lea tramvai Imperio din cele 100 contractate de Primaria Municipiului Bucuresti.
Termoenergetica are o datorie de câteva sute de milioane de lei Elcen, a declarat, marți, Primarul General al Capitalei, Nișor Dan, care a adăugat că banii pentru acoperirea există, dar se poartă discuții tehnice despre modul în care pot fi folosite de municipalitate. 

Una urma să fie ieri după-amiază și o să aibă loc azi, la ora 15,00. Sunt convins că o să găsim soluția tehnică. Deci, este o castă tehnică, nu eo castă financiară", a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă. Ministrul

Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat marţi că aşteaptă plata urgentă a datoriei către Elcen de aproape 1 miliard de lei.

"Aştept un răspuns concret, instituţional şi plata urgentă a datoriei către Elcen, de aproape 1 miliard de lei. E nevoie de implicare şi de soluţii. Pe această cale, reiterez necesitatea abordării serioase a termoficării din Bucureşti şi voi propune de urgenţă înfiinţarea unui grup. de lucru, coordonat de Ministerul Energiei, care să identifice soluții rapide pentru ieșirea din criză și modernizarea sistemului de termoficare care asigură apa caldă și încălzire pentru bucureșteni. Suntem în 2023 și nu mai putem tolera condițiile de viață ca în secolul trecut în capitala României " , a transmis Burduja.

Potrivit unui comunicat al Ministrului Energiei, instituția a trimis de mai bine de o lună o scrisoare primarului general semnalându-i că există o datorie foarte mare pe care Termoenergetica, company în subordinea Primăriei Generale, o are către Elecen. "I sa reamintit primarului general că Elcen trebuie să găsească gaz pentru sezonul rece, gazul se găsește în avans, conform legislației în vigoare, iar Elcen nu va avea fondurile necesare pentru aplicarea acestui gaz", a menționat ministerul, potrivit Agerpres.

Vezi și: Nicușor Dan, despre companiile înființate de Gabriela Firea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel