Nicuşor Dan, somat să îşi facă treaba. Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Cer primarului general, încă o dată, să elibereze avizele
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, trimite săgeţi către Nicuşor Dan după încă o furtună care a doborât mai mulţi copaci în Capitală. 

"La fiecare furtună, serioasă sau nu, pornesc alarmele interne. Nu știm dacă o să cadă un arbore sau doi sau zece. Nu știm dacă o să avem pagube materiale sau, Doamne ferește, vreo persoană rănită. Echipele stau în așteptare și începe cursa prin oraș pentru degajarea pomilor căzuți.

Acum bate vântul destul de puternic, s-au prăbușit deja patru arbori mari și avem pagube materiale consistente. Mai multe mașini au fost avariate. Toți aveau cerere pentru aviz de defrișare. Aceste incidente puteau fi prevenite.

Cer Primarului General, încă o dată, să elibereze avizele de defrișare. Avem 1624 solicitări și toți acești copaci periculoși cad, rând pe rând, la fiecare furtună", a scris Radu Mihaiu pe Facebook. 

La începutul săptămânii, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, îi reproşa primarului general într-un dialog la Digi24 că nu respectă legea şi că, de când este în funcţie, nu a organizat nicio şedinţă de coordonare, obligatorie prin lege, cu primarii de sector.

"Vorbeşte despre lege un om care nu respectă legea. Scrie în lege că o dată pe lună primarul general face întâlnire cu primarii de sector pentru coordonare. Întrebaţi-l pe Nicuşor Dan de când nu a mai făcut întâlnire cu primarii de sector pentru coordonare. Cum să ne înţelegem dacă nu răspunde la telefon şi la mesaje? Cum? Niciunuia dintre noi. Nu numai mie. Niciun primar de sector nu are dialog cu primarul general. E în lumea lui şi o spun cu mare regret. 

Repet. Legea prevede că primarul general face şedinţe de coordonare o dată pe lună. Dl Nicuşor Dan nu a făcut niciuna şi au trecut aproape trei ani de când suntem toţi primari. Se întâmplă adesea în sectorul 3 ca atunci când refacem o stradă sau un trotuar să vină PMB să o spargă. Pentru că primarul general nu respectă legea. Vine să ne vorbească nouă de legi primarul general?", a declarat atunci Robert Negoiţă. VEZI MAI MULTE AICI 

Cu toate astea, USR l-ar putea susţine pe Nicuşor Dan la alegerile din 2024, crede Ionuţ Moşteanu. 

"Probabil că îl vom susține, vom discuta în continuare cu dânsul. Sper să accelereze niște proiecte pe care le-a început.

Uitați, două chestii, vi le spun din memorie. Capitala era aproape în gaură când a preluat-o, era aproape de blocaj financiar. A scos-o din gaura financiară, era aproape de blocaj financiar cu niște miliarde datorie. În doi ani de zile a adus-o la zero.

A început și face în fiecare an, anul trecut, anul acesta și la anul va fi și mai mult, înlocuiește zeci de kilometri de magistrală de termoficare, problemă sistemică care nu a fost adresată 30 și ceva de ani. Le-au lăsat, s-au uitat la ele cum crapă și au zis: „doamne ajută”. A pus ordine și încearcă să pună ordine în urbanism, dacă nu fac praf acum codul urbanismului, că ați văzut ce vor să facă. Vor să ia PUZ-urile de la Capitală să le dea la sectoare. Fiecare sector va fi stat în stat, deci nu va mai fi nicio viziune integratoare pe capitală.”, a declarat Ionuţ Moşteanu la DC NEWS. VEZI AICI MAI MULTE 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel