Nicușor Dan: Până la modificarea hotărârii în CGMB, prețul căldurii rămâne neschimbat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook Nicușor Dan
Foto: Facebook Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat vineri, la ieșirea de la discuția cu premierul Nicolae Ciucă și mai mulți miniștri, că primul subiect abordat a fost modalitatea în care Primăria se poate împrumuta astfel încât să plătească Elcen, și ulterior Elcen-ul să iasă din insolvență și să fie inclus în Termoenergetica, pentru a putea accesa fondurile de modernizare.

„Discuția a fost că bugetul pe 2022 este în lucru și discuția a fost care sunt urgențele până la finalul anului 2021 și care este necesarul începând cu 2022. (...) Sunt optimist că Guvernul va ajuta toate orașele care au sistem centralizat de încălzire, cuantumul nu îl poate estima nimeni, azi, este un subiect care ține de legea bugetului de stat pe 2022”, a precizat primarul Nicușor Dan.

De asemenea, Nicușor Dan a mai spus că există două tarife, cel total, de producție, care va fi văzut până la sfârșitul anului, și va fi până la 13 ianuarie, când are loc scăderea de TVA, aproximativ 980 de lei, iar după scăderea TVA-ului, va fi aproximativ 870 de lei.

În ceea ce privește banii pe care îi plătesc bucureștenii pe căldură, Nicușor Dan a afirmat că, până când CGMB nu va modifica hotărârea din 2011, prețul gigacaloriei rămâne nechimbat.

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație, de sâmbătă, pe Centura Capitalei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că de sâmbătă vor fi instituite restricții de circulație pe Centura Capitalei în zona lucrărilor la pasajul Olteniței - Popești Leordeni.

Potrivit CNAIR, sâmbătă, începând cu ora 10:00, se vor institui restricții de circulație pe Centura București în zona lucrărilor la pasajul Olteniței - Popești Leordeni. Restricțiile vor fi instituite până în 1 decembrie 2022.

Șoferii care doresc să tranziteze Centura Bucureștiului și DN4 sunt sfătuiți să circule cu atenție sporită, având în vedere că traficul va fi deviat în totalitate, pe toate sensurile de mers, și să urmărească și să respecte cu atenție semnalizarea rutieră din zona lucrărilor.

Restricțiile de circulație se impun pe fondul lucrărilor care se desfășoară pe șantier, respectiv asamblarea tablierului metalic. Până în prezent, au fost montate grinzile de beton pe 5 deschideri, aferente rampelor de urcare dinspre Berceni și coborâre spre Glina.

„Se lucrează, în continuare, la cofrarea, armarea și turnarea riglelor peste pilele deja executate și se continuă cofrarea, armarea și turnarea radierelor și elevațiilor pilelor rampei de urcare-coborâre dinspre București. De asemenea, se avansează cu devierea utilităților și realizarea canalizării pluviale aferente pasajului”, a transmis CNAIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel