Nicușor Dan nu emite certificat de urbanism pentru blocul din Sectorul 5: Un incendiu pur și simplu nu va putea fi stins
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Nicușor Dan solicită Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB / foto Facebook Nicușor Dan
Nicușor Dan solicită Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB / foto Facebook Nicușor Dan
Nicușor Dan, primarul Capitalei, anunță că nu va emite certificatul de urbanism pentru blocul din Sectorul 5 al Capitalei. 

”Am precizat de mai multe ori că nu voi emite certificat de urbanism pentru alimentarea cu energie electrică a construcției vădit ilegale din str. Nicolae Drăganu 5A. Cea mai mare problemă este securitatea la incendiu.

Cum vor putea interveni pompierii la un eventual incendiu pe fațada estică? Nu există spațiu fizic de acces acolo, iar un incendiu pur și simplu nu va putea fi stins.

Am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții verificarea legalității autorizațiilor în baza cărora s-a construit imobilul și am comunicat solicitanților ca nu vom emite certificatul de urbanism până ce nu se emite punctul de vedere al Inspectoratului. Inspectoratul n-a răspuns solicitării noastre de verificare a legalității autorizațiilor, dar a întocmit în schimb un proces-verbal de sancționare a PMB pentru neemiterea certificatului de urbanism.

A venit vremea ca fiecare autoritate să răspundă pentru actele sale.

Nu exercit această funcție pentru a semna “ca primarul”, ci pentru a lua decizii corecte. Știu că situația este grea pentru locuitorii din imobil, care au fost păcăliți de constructor. Am arătat însă disponibilitatea primăriei de a susține locuitorii atât într-un litigiu prin care să-și recupereze investiția, cât și prin măsuri sociale. A ignora, însă, legea și riscurile nu este o soluție.” transmite, astăzi, în Ajunul Crăciunului, primarul Nicușor Dan, pe Facebook. 

Argumentația primarului vine și după incendiul din Constanța, în care un bloc a fost mistuit de flăcări, fiind 35 de apartamente distruse. Blocul respectiv nu ar fi avut autorizație ISU. 

În Sectorul 5 al Capitalei, pe strada Nicolae Drăgan, numărul 5A, există un bloc întreg neconectat la energia electrică. Oamenii care locuiesc în acel bloc au rămas în beznă de la finalul lunii iulie 2021. Sunt zeci de familii care locuiesc în blocul respectiv, fără electricitate, deci implicit și fără căldură sau apă caldă. Oamenii, care s-au împrumut pe zeci de ani la bănci, se pare că au fost păcăliți de dezvoltatorul imobiliar. Acum, ei sunt pasați de la o instituție la alta în timp ce trăiesc în frig și-n beznă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel