Nicușor Dan: Ne confruntăm cu o provocare nouă. Avem un val de câini abandonați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, reacționează la nouă zile de la moartea Anei Oros, femeia omorâtă de câini pe un câmp de lângă Lacul Morii. 

”Vreau să încep prin a exprima regretul față de tragedia de sâmbătă trecută, de a exprima condoleanțe familiei și prietenilor Anei Oros, persoană pozitivă, o activistă implicată în nenumărate cauze civice și sociale, o persoană regretată de multă lume.

Ne confruntăm cu o provocare nouă. Avem un val de câini care încep să fie abandonați de proprietari” a început primarul Nicușor Dan conferința de presă de astăzi. Acesta consideră că abandonarea câinilor vine ca urmare a amenzilor care se aplică proprietarilor de câini care nu i-au castrat și microcipat. 

Citește și: PSD: Nicuşor Dan, promisiune încălcată. A spus că îşi dă demisia dacă nu strânge toţi câinii din Bucureşti în 6 luni de mandat

”Vreau să-i asigur pe bucureșteni că nu-i vom sancționa înainte de a le oferi posibilitatea de a-și steriliza și microcipa câinii din proprietate” a spus Nicușor Dan. Primarul a precizat că vor fi sancționați doar acei proprietari care se opun sterilizării și microcipării câinilor. 

El a anunțat că va propune o sumă consistentă pentru microcipare/sterilizare gratuite și una suficientă pentru extinderea capacității adăposturilor de câini. În același timp, Nicușor Dan afirmă că problema câinilor de pe străzile Capitalei este dată fie de abandon, fie de lăsarea liberă a câinilor de pe proprietăți (din curți), dar și de înmulțirea necontrolată a patrupedelor. Primarul general nu a vorbit despre cazul Anei Oros, spunând că nu intră într-un astfel de joc al declarațiilor.

Totuși, el a adăugat că ”există o obligație legală a proprietarilor de terenuri de le îngrădi și de a le salubriza. Tragedia s-a petrecut pe un teren privat, care aparține unei societăți comerciale. Mai mult, la câțiva metri de locul tragediei era cadavrul unui măgar, probabil că și aceasta a declanșat reacția câinilor”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel