Nicușor Dan intervine în negocierile pentru alegerile prezidențiale. Ce le va cere candidaților pentru funcția de președinte al României
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Nicușor Dan, primarul ales pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, a vorbit despre negocierile din coaliția de guvernare privind alegerile prezidențiale.

"Pentru o campanie așa de importantă cum e campania pentru alegerile prezidențiale e nefiresc ca ea să se desfășoare în septembrie și precampania și campania să fie în iulie-august, când lumea are cu totul și cu totul alte preocupări. Chiar dacă ești preocupat, dacă ești cu familia în concediu trag copiii de tine să te duci într-o parte, adică nu e simplu. În opinia mea, sunt alegeri importante și trebuie să aibă o campanie de informare pentru toată lumea", a spus Nicușor dan în cadrul emisiunii ”Ce Se Întâmplă” de la DCNews.

"Dar cui convenea mai mult alegerile prezidențiale în septembrie cu campanie în august?", l-a întrebat jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

"Evident că putem să ne uităm care sunt bazinele partidelor, din aceste bazine cine are venituri mai mari și își permite să se ducă în concediu mai mult decât ceilalți, dar e o chestiune totuși de democrație, în opinia mea, adică ai niște alegeri importante, trebuie să asiguri oamenilor posibilitatea de a se informa", a spus Nicușor Dan.

Ce vrea să le ceară Nicușor Dan candidaților la alegerile prezidențiale

"Ați spus de mai multe ori referitor la prezidențiale că priviți dezbaterea asta din spațiul public pe data alegerilor cumva de la distanță. Vreau să vă întreb dacă această distanță s-ar putea micșora pe măsură ce ne apropiem de aceste alegeri?", a întrebat Răzvan Dumitrescu.

"Am spus pe de altă parte că sunt niște chestiuni importante de nivel național care impactează activitatea noastră pe București, cum este legea spațiilor verzi urbane, cum este codul urbanismului și că aș vrea să aduc în dezbaterea prezidențială pe candidații pe care îi vom vedea, vreau să le cer opinia lor și care evident că va corespunde cu opinia partidelor lor, pe aceste chestiuni importante, inclusiv pe finanțarea Bucureștiului, inclusiv pe atribuțiile de a emite autorizații de construire pe București, pentru a avea răspunsul politicienilor care candidează pe aceste chestiuni, care, în opinia mea, sunt importante", a spus Nicușor Dan.

"Credeți că vor fi dezbateri la alegerile prezidențiale?", a mai întrebat Răzvan Dumitrescu.

"Cuvântul dezbatere are mai multe nuanțe. Poate să fie o dezbatere cum avem noi aici, între un candidat și un jurnalist care preia din spațiul public niște teme și le pune în fața candidatului, și poate să fie dezbateri între candidați", a spus Nicușor Dan.

Vezi mai multe în video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel