Nicușor Dan, decizie privind  Catedrala Mântuirii
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 15 Martie 2021, 13:33
WhatsApp
Nicușor Dan, a decis stoparea finanțării Catedralei Neamului   Foto: Crișan Andreescu
Nicușor Dan, a decis stoparea finanțării Catedralei Neamului Foto: Crișan Andreescu
Nicușor Dan a luat  decizia de a nu mai aloca niciun ban în 2021 pentru  construcţia Catedralei Neamului.

Nicușor Dan a precizat, luni,  că Direcția de Arhitectură-Peisagistică este cea care se va ocupa de alocări de bani pentru biserici. În ceea ce privește bugetul total pentru investiții, Nicușor dan susține că suma este undeva la un milion de lei.

„De alocări de bani pentru biserici şi statui se ocupă Direcţia de Arhitectură-Peisagistică, instituţie subordonată PMB. Bugetul total pentru intervenţii este undeva la un milion de lei. Urmează să vină cu lista obiectivelor”, spune Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a mai subliniat faptul că pe listă nu se află Catedrala Neamului, ci alte intervenții pentru alte obiective precum monumentele istorice din Capitală.

„Pentru Catedrala Neamului nu a existat o propunere de la direcţie către executiv. Au existat propuneri pentru alte intervenţii, pentru alte obiective, unele dintre ele monumente istorice”, conchide primarul general al Capitalei.

Potrivit Primarului General  nu sunt prevăzute achiziţii de noi autovehicule, fonduri pentru noi statui sau campanii publicitare, fiind reduse „substanţial” și  sumele pentru festivaluri.

Totodată, el a mai adăugat că se va menține  stimulentul financiar pentru reducerea abandonului școlar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?