Nicuşor Dan: Construcţiile ilegale din Centrul Vechi vor trebui desfiinţate până la 1 iulie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis că agenţii economici din Centrul Vechi trebuie să desfiinţeze construcţiile ilegale de pe domeniul public până la data de 1 iulie.

Nicușor Dan a menţionat că a avut vineri o discuţie 'foarte bună' cu agenţii economici din Centrul Vechi şi că au fost abordate o serie de probleme care ţin de siguranţă şi de estetica acestei zone protejate.

'Le-am dat termen ca până la data de 1 iulie să desfiinţeze construcţiile ilegale de pe domeniul public, precum terasele închise, podine din lemn şi orice alte elemente care nu respectă regulamentele de urbanism şi care limitează accesul autospecialelor ISU.

Terasele trebuie să respecte limita de spaţiu impusă de lege, astfel încât să păstreze un culoar de minim 4 metri pentru a permite trecerea maşinilor de intervenţie', scrie Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan mai spune că toţi operatorii economici prezenţi au afirmat intenţia de a intra în legalitate, inclusiv în privinţa copertinelor şi firmelor luminoase de pe clădiri. În acest sens, vor începe demersurile prin solicitarea autorizaţiilor de construcţie pentru toate aceste elemente.

'Totodată, am decis că vom lucra împreună la stabilirea unui program pentru scoaterea şi ridicarea gunoiului şi pentru spălarea străzilor din Centrul Vechi. Acest program nu va fi suprapus cu orarul de aprovizionare', mai scrie primarul general. 

Citește și  -  Circulația mașinilor pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului, interzisă. Cristian Bușoi: O nouă măsură aberantă luată de Nicușor Dan

"O nouă măsură aberantă luată de Nicușor Dan și USR! A fost interzisă circulația mașinilor pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului. O măsură aberantă, care nu ajută cu nimic circulația în zonă, ci doar creează probleme activităților economice, oamenilor în vârstă și părinților cu copii mici, după cum a explicat, cu argumente, și președintele PNL București, Hubert Thuma.

Primarul actual al Bucureștiului nu a reușit nici decongestionarea traficului în Capitală, nu a terminat nici proiectele de infrastructură începute în ultimii ani. A blocat dezvoltarea orașului, a blocat și mai mult traficul în București și nu este capabil nici măcar să elibereze avizele pe care le cer alte primării de sector. Dacă nu este în stare să rezolve problemele mari ale Bucureștiului, asta nu înseamnă că nu e capabil să creeze probleme noi, așa cum face și acum cu această măsură aberantă", a scris Cristian Bușoi pe Facebook. VEZI continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel