Urmărește emisiunea live
Nicușor Dan, avertisment pentru bucureșteni
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicușor Dan a transmis un avertisment pentru bucureșteni în ceea ce privește situația încălzirii apartamentelor.

Nicușor Dan spune că  în această iarnă  vor fi între 10 și 15 avarii pe zi la rețeaua de termoficare din Capitală, acesta precizând  că nu va fi impusă nicio taxă bucureștenilor care au centrală de apartament.

„Imposibil să schimbi sute de kilometri de conductă până la iarnă, dar putem pregăti un management de avarie: să asigurăm echipamentele de intervenție, materialele necesare, ca echipele să aibă detectoare, să vadă rapid unde sunt avariile. Vom deschide urgent licitații pentru a avea și privați, care să intervină deodată. Vom avea 10 -15 avarii pe zi și trebuie să avem suficiente echipe. 

Vom avea o comunicare onestă cu cetățenii. Ei ne vor spune unde au sesizat avarii, iar noi le vom comunica sincer în cât timp le putem remedia”, a declarat Nicușor Dan, Primarul General ales al Capitalei pentru Digi24.

Nicușor Dan a insistat că nici nu se pune problema ca Primăria Capitalei să perceapă o taxă celor care au centrale de apartament: „Ar fi absurd ca o astfel de taxă să fie institută de Primăria Capitalei, când ea nu e în stare să genereze căldură și apă caldă. Au fost zile vara aceasta în care un sfert din București nu a avut apă caldă. Dacă ea va fi impusă de la nivel central, evident că va fi și în Capială. Altfel, Primăria Capitalei nu poate impune această taxă. E la fel ca taxa Oxigen: dacă tu nu ai un transport public eficient, nu poți să impui astfel de taxă, că oamenii tot cu mașina vor merge, doar că vor da niște bani Primăriei”.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel