Nicuşor Dan: Au fost semnate contracte de închiriere a Arenei Naţionale cu FCSB şi Rapid; plata chiriei, în avans
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Municipalitatea a semnat contracte cu Fotbal Club FCSB S.A. şi Fotbal Club Rapid 1923 S.A. pentru închirierea Arenei Naţionale, în sezonul 2022-2023, transmite primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

'Am spus de mai multe ori că eficientizarea managementului Arenei Naţionale e unul dintre obiectivele mele în acest mandat. PMB a actualizat de aceea clauzele contractului de închiriere a stadionului pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023. Principala modificare se referă la plata în avans a chiriei şi a costurilor de operare a stadionului, fiind vorba de o procedură des întâlnită în plan internaţional. Municipalitatea urmăreşte astfel evitarea acumulării de datorii din partea cluburilor sportive şi echilibrarea balanţei de venituri şi cheltuieli înregistrate la Arena Naţională', a scris edilul general, pe Facebook.

Nicuşor Dan a menţionat că noul contract aferent sezonului 2022-2023 a fost semnat deja cu cele două cluburi amintite, urmând ca şi celelalte care vor dori să joace pe Arena Naţională să respecte acelaşi cadru.

Potrivit contractului şi în acord cu HCGMB nr. 59/2017, tarifele minime aferente închirierii vor fi următoarele:

- Meci din cadrul campionatului intern de fotbal - 13.000 euro/eveniment/ fără TVA; - Meci din cadrul Cupei Ligii sau a Cupei României - 13.000 euro/eveniment/ fără TVA; - Meci din cadrul UEFA Champions League - 28.000 euro/eveniment/ fără TVA; - Meci din cadrul UEFA Europa League - 23.000 euro/eveniment/ fără TVA; - Servicii de operare stadion Arena Naţională - 10.000 euro/meci/eveniment/ fără TVA.

Citește și De ce crede Gigi Becali că FCSB va câștiga campionatul: E geniu! 

FCSB se află la cinci puncte în spatele liderului CFR Cluj, după două runde de play-off disputate. Însă Gigi Becali e sigur că FCSB va câștiga titlul.

Becali a spus că se bazează pe ”geniul” Octavian Popescu, care va ajuta FCSB-ul să câștige toate partidele rămase de disputat și, implicit, titlul de campioană, în dauna CFR-ului.

”Dacă nu-l am în echipă, mi-e frică, pentru că face diferența, e geniu! E cel mai bun jucător din România la ora asta. E șapte clase peste oricine! O să vedeți că așa e, FCSB campioană datorită lui Tavi Popescu”, a declarat Gigi Becali, la ProX. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel