Nicușor Dan reacționează: Candidatura USR nu este pusă în pericol
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele USR, Nicușor Dan, dă asigurări, într-o postare pe pagina sa de socializare, că formațiunea politică pe care o conduce va candida fără probleme la alegerile parlamentare din decembrie, listele de candidați în toate județele urmând a fi depuse joi.

"Candidatura USR nu este pusă în pericol nici de procesul de fuziune dintre USR și USB, nici de respingerea siglei de către BEC. USR, înregistrat ca partid politic la poziția nr. 125 din Registrul Partidelor Politice (http://tmb.ro/index.php/partide-politice), poate participa în alegeri chiar dacă fuziunea cu USB nu a fost realizată. USR a depus semnăturile necesare, iar acestea au fost validate de catre Biroul Electoral Central, la fel și lista de candidați pentru circumscripția Diaspora. Este adevărat că PSD a contestat de trei ori listele USR pentru Diaspora, dar contestațiile au fost respinse defintiv și irevocabil.

În privința siglei, BEC a respins sigla USR pentru că ar fi asemănătoare cu cea a USB. USR a depus o nouă cerere la BEC, care va fi analizată marți, și o contestație în instanță la decizia BEC ce va fi judecată miercuri. Indiferent de decizii, USR poate depune joi listele de candidați în toate județele, urmând să comunice sigla către BEC până în de 5 noiembrie, termenul legal", a scris, marți, pe Facebook, Nicușor Dan.

Biroul Electoral Central a respins, pe 22 octombrie, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea. Răzvan Dumitrescu și Oana Stancu Zamfir au prezentat, în ediția de luni a emisiunii Subiectiv, mai multe documente care atestă că USR, formațiunea condusă de Nicușor Dan, s-ar putea să aibă probleme în alegerile parlamentare. Cel care a contestat USR-ul lui Nicuşor Dan este europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan.

Citește și: Alegeri 2016. USR ar putea ieși din cursă. Mișcare a PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel