Nicușor Constantinescu, mandat de arestare preventivă. Dancu: Sunt liniștit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Curtea de Apel București a decis ca președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, să rămână cu mandat de arestare preventivă. CAB a menținut astfel o decizie a Tribunalului Capitalei. Hotărârea CAB este definitivă.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, avocatul liderului PSD, Cătălin Radu Dancu, a declarat că Nicușor Constantinescu nu este transportabil din cauza stării critice de sănătate.

"Sunt foarte liniștit. În primul rând, este un pact înapoi al instituțiilor judiciare din România. Patru instanțe ale Curții de Apel București, care au avut până la acest moment evaluarea dosarului lui Nicușor Constantinescu, au decis că nu sunt dovezi și nu sunt măsuri care să-i fie impuse lui Nicușor Constantinescu, mai ales că, urmare a actelor impuse de noi și astăzi, starea critică medicală în care se află dovedește din plin că imposibilitatea de preventare a lui este una reală și nu o chestiune de rea-credință", a spus Dancu.

Nicuşor Constantinescu scapă de controlul judiciar

Avocatul a spus că va analiza posibilitățile de atac ale acestui mandat de arestare după emiterea motivării.

Joi, procurorul DNA a cerut ca aceste documente să fie prezentate în varianta originală, pentru că există suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora. "Eu nu mă pot baza pe aceste înscrisuri înmânate în copie", a arătat procurorul DNA, potrivit Mediafax.

Avocații lui Nicușor Constantinescu au declarat, după terminarea judecării contestației, că vor sesiza CSM cu privire la atitudinea procurorului anticorupție care respinge veridicitatea scrisorilor medicale referitoare la președintele CJ Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel