Nicu Alifantis, mesaj de Ziua Națională a Aromânilor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nicu Alifantis a scris un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Aromânilor.

Muzicianul și actorul Nicu Alifantis a postat pe Facebook duminică, 23 mai, cu ocazia Zilei Naționale a Aromânilor. „Astăzi e Ziua Naţională a Armânilor / Dzuua Natsionalã a Armãnjlor. La mulți ani! / Tră mulţă añi! Trã multsi anji ti tutsi armânjii di iutsido!”, a fost mesajul lui Alifantis, însoțit de stema națională pe fundalul drapelului oficial.

Nicu Alifantis provine din părinți greco-macedoneni

Nicu Alifantis s-a născut pe 31 mai 1954 la Brăila și are origini greco-macedonene. Cunoscutul muzician, actor, poet, cântăreț și compozitor de muzică folk și muzică de teatru a debutat scenic în anul 1973. În 1975, acesta a fost angajat la la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și a devenit cunoscut și iubit de public, astfel încât în 1976 casa de discuri Electrecord îi editează primul material discografic, „Cântec de noapte”, cu patru piese.

Alifantis a povestit pe rețelele de socializare despre copilăria din Brăila

Într-o postare pe Facebook, artistul Nicu Alifantis a rememorat în octombrie 2020 niște amintiri din timpul copilăriei sale. Artistul a rememorat iernile geroase petrecute la Brăila în timpul copilăriei. „Pe vremuri, în timpul copilăriei mele petrecute la Brăila, în iernile geroase, Dunărea îngheța. Toată, dintr-un mal într-altul. Dar era tare parșivă. Mai abitir ca o curvă. Îngheța temeinic, atât de temeinic încât puteai să treci cu camionul peste ea până-n Baltă. Doar pe alocuri erau petice de gheață subțire. Vai de cel ce nimerea pe-acolo pentru că era ultimul lui drum... Exact ăsta-i sentimentul pe care-l trăiesc acum. Pășesc cu grijă, cu foarte multă grijă, dar n-am cum să știu unde-i gheața subțire!“, transmisese artistul la acele vremuri.

Tot anul trecut, Alifantis și-a înduioșat fanii cu imagini cu pisica sa. Într-un anunț în care transmitea că și-a mărit familia, Alifantis a postat o fotografie cu noul animal de companie, o pisică adorabilă. Cei care au văzut postarea au fost surprinși de micuța vietate și au lăsat o mulțime de comentarii, în iunie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel