Nicoleta Pauliuc: Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer ar putea deveni sărbătoare la nivelul UE
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a vorbit, în cadrul European Cancer Summit, eveniment desfășurat zilele acestea la Bruxelles, despre inițiativele legislative adoptate în România, la propunerea sa, pentru sprijinirea bolnavilor de cancer și a aparținătorilor.

Nicoleta Pauliuc le-a propus reprezentanților statelor UE ca această zi să fie sărbătorită unitar, la nivelul Uniunii Europene. Mai mult, în cadrul evenimentului, Nicoleta Pauliuc i-a oferit comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, o insignă cu nufărul galben, simbolul ales pentru supraviețuitorii de cancer.

'Am oferit doamnei Stella Kyriakides, comisar european pentru Sănătate, o insignă cu nufărul galben (simbolul Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer din România) în cadrul unei dezbateri prilejuite de Summitul European pentru Cancer – #EuropeanCancerSummit2023 – organizat la Bruxelles în perioada 15 – 17 noiembrie.

Cu această ocazie, am participat la mai multe conferințe despre implementarea unitară a Planului European de Combatere a Cancerului la nivelul UE și despre schimbul de bune practici între statele membre pe prevenție, tratament și calitatea vieții pacienților și supraviețuitorilor. Mi-aș dori ca nufărul galben, simbolul speranței, să devină simbolul al supraviețuitorilor de cancer din întreaga Europă', a scris Nicoleta Pauliuc, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel