Nicolai: Liberalii să-i ceară scuze lui Marga. Diaconu: Jenant
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mircea diaconu dc
mircea diaconu dc

Liberalii, prin vocile vicepreședinților Norica Nicolai și Mircea Diaconu, au reacționat la înlăturarea lui Andrei Marga de la șefia Institutului Cultural Român, pe care au numit-o ”o debarcare jalnică” și ”penibilă”, fără a preciza cine se află în spatele acestui mecanism.

”A devenit ca o lovitură lucrul ăsta (demisia/demiterea lui Andrei Marga - n.r). Din colțul meu de lume n-am simțit nimic, nu s-a discutat nimic anterior. Pentru mine a fost șocant. Nu-mi revin. (...) Pretextul mi se pare jalnic. Este descalificant pentru cei care au procedat în stilul ăsta. Nu merita profesorul Marga acest gen de tratament”, a declarat Diaconu, marți seara, la Realitatea Tv.

 Europarlamentarul Norica Nicolai a criticat în aceeași termeni vehemenți plecarea forțată a lui Marga de la ICR, convocându-și colegii de partid la o discuție pe această temă.

”Pentru unii care sunt obișnuiți să lingă unde scuipă poate este bun Traian Băsescu (...) Regret profund că într-un mod absolut jalnic și jenant Marga a fost debarcat. S-a folosit un pretext din birocrația internă a Camerei care nu există. Din respect pentru cultura românească ar fi trebuit să existe o dezbatere de fond. (...) PNL va trebui să aibă o discuție despre ce s-a întâmplat astăzi. Tăriceanu trebuia să se abțină de la vot. Categoric în PNL va fi o discuție (...) Debarcat într-o manieră grosolană, trebuie să ne cerem mulți liberali scuze față de dl Marga”, a spus Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel