Nicolaescu i-a explicat unei jurnaliste de ce refuză înmormântarea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sergiu nicolaescu dc
sergiu nicolaescu dc

Roxana Iliescu, jurnalistă a revistei Tango ce a avut privilegiul de a-l intervieva pe Sergiu Nicolaescu în urmă cu câțiva ani, a dezvăluit, sâmbătă, la România Tv, că maestrul i-a explicat ce înseamnă ritualul incinerării pentru el și din ce motiv îl va prefera în detrimentul înmormântării creștinești.

Faptul că trupul regizorului Sergiu Nicolaescu a fost incinerat și nu înmormântat a produs valuri de comentarii după decesul maestrului. Soția sa, Dana, a devenit ținta principală a unei părți din opinia publică, dar și a admiratorilor regizorului. Cei din urmă, spun că cineastul român este un "bun al poporului" și din această pricină se cere o înmormântare.

Roxana Nicolescu a dezvăluit că Sergiu Nicolaescu i-a explicat în cadrul unui interviu acordat revistei Tango acum puțini ani, de ce va alege să fie incinerat, după decesul său. "M-a făcut prima oară să mă întorc și să caut în istorie, în timpul unui interviu. Mi-a spus atunci că 'spiritul se eliberează mult mai repede atunci când este incinerat'. A descoperit asta în timp ce se documenta pentru filmul 'Dacii'. 'Spiritul ajunge mai repede la ceruri așa', îmi zicea. Toată discuția a pornit de la daci, pentru că ei aveau obiceiul incinerării. 'Și eu vreau același lucru', mi-a explicat maestrul. Se întreba de ce e mai curat să fii înmormântat și să te mănânce viermii și nu să fii incinerat," a povestit jurnalista.

Prof. dr. Monica Pop declara și ea, joi, că însuși Sergiu Nicolaescu dorea să fie incinerat. "Bineînţeles, el întotdeauna mi-a spus că e perfect de acord şi că el îşi doreşte să fie incinerat şi nu altfel. Asta a fost dorinţa dumnealui. E un lucru pe care eu îl ştiu de 15 ani", spunea dna. Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel