Nicolae, strategie murdară împotriva Majestăţii Sale Margareta. Acțiunea "cursa prezidențială"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Luni, 26 martie, este aniversarea Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei României.

Născută în exil, după abdicarea forțată a tatălui ei, și-a petrecut prima parte a vieții în Marea Britanie și în Elveția. La fel ca și cele patru surori mai mici ale sale, Margareta a fost botezată creștin-ortodoxă și nu a dobândit în copilărie limba română. A studiat la Universitatea din Edinburgh și a profesat în cadrul mai multor organisme ale ONU. Ulterior a renunțat la această carieră pentru a se dedica activității caritabile în România, unde a putut intra imediat după Revoluția Română din 1989 (în comparație cu tatăl ei, care a întâmpinat greutăți din partea autorităților până în 1997).

Marea nuntă a fostului principe

Când Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, este aniversată, fostul principe Nicolae acaparează subiectul cu marea lui nuntă. Este o strategie murdară folosită pentru a umbri meritele Majestății Sale într-o zi în care ar fi trebuit să se vorbească doar despre acest lucru.

Nicolae acționează ca și când ar fi în cursă prezidențială, ceea ce spune multe despre felul său de a fi.

Majestatea Sa Margareta a renunțat la carieră pentru România

După absolvirea Universității din Edinburgh, unde obține, în 1974, licența (M.A.) în Sociologie, Științe Politice și Drept Public Internațional, a lucrat într-un număr de universități britanice, specializându-se în sociologie medicală și politici de sănătate publică, ulterior participând într-un program de cercetare coordonat de Organizația Mondială a Sănătății, concentrat pe elaborarea de recomandări de politici de sănătate și proiecte de sănătate preventivă. În 1983 s-a mutat la Roma și s-a alăturat Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU, unde, ca membră a echipei proiectului Zilei Mondiale a Alimentației, a lucrat la o campanie de promovare în masă a programelor de agricultură, nutriție și eradicare a sărăciei.

[citeste si]

Trei ani mai târziu s-a alăturat Fondului Internațional de Dezvoltare a Agriculturii. În toamna lui 1989 și-a abandonat cariera la ONU și s-a mutat la Geneva să lucreze împreună cu tatăl ei, devotându-se în întregime muncii de caritate pentru România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel