Data publicării:
Nicolae, strategie murdară împotriva Majestăţii Sale Margareta. Acțiunea "cursa prezidențială"
Luni, 26 martie, este aniversarea Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei României.
Născută în exil, după abdicarea forțată a tatălui ei, și-a petrecut prima parte a vieții în Marea Britanie și în Elveția. La fel ca și cele patru surori mai mici ale sale, Margareta a fost botezată creștin-ortodoxă și nu a dobândit în copilărie limba română. A studiat la Universitatea din Edinburgh și a profesat în cadrul mai multor organisme ale ONU. Ulterior a renunțat la această carieră pentru a se dedica activității caritabile în România, unde a putut intra imediat după Revoluția Română din 1989 (în comparație cu tatăl ei, care a întâmpinat greutăți din partea autorităților până în 1997).
Marea nuntă a fostului principe
Când Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, este aniversată, fostul principe Nicolae acaparează subiectul cu marea lui nuntă. Este o strategie murdară folosită pentru a umbri meritele Majestății Sale într-o zi în care ar fi trebuit să se vorbească doar despre acest lucru.
Nicolae acționează ca și când ar fi în cursă prezidențială, ceea ce spune multe despre felul său de a fi.
Majestatea Sa Margareta a renunțat la carieră pentru România
După absolvirea Universității din Edinburgh, unde obține, în 1974, licența (M.A.) în Sociologie, Științe Politice și Drept Public Internațional, a lucrat într-un număr de universități britanice, specializându-se în sociologie medicală și politici de sănătate publică, ulterior participând într-un program de cercetare coordonat de Organizația Mondială a Sănătății, concentrat pe elaborarea de recomandări de politici de sănătate și proiecte de sănătate preventivă. În 1983 s-a mutat la Roma și s-a alăturat Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU, unde, ca membră a echipei proiectului Zilei Mondiale a Alimentației, a lucrat la o campanie de promovare în masă a programelor de agricultură, nutriție și eradicare a sărăciei.
[citeste si]
Trei ani mai târziu s-a alăturat Fondului Internațional de Dezvoltare a Agriculturii. În toamna lui 1989 și-a abandonat cariera la ONU și s-a mutat la Geneva să lucreze împreună cu tatăl ei, devotându-se în întregime muncii de caritate pentru România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News