Urmărește emisiunea live
Nicolae Corjos, "tatăl" filmelor ce au scris ISTORIE, SURPRIZĂ din partea actorilor. "Ați avut încredere să ne schimbați destinele"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
"Tatăl" filmelor ce au făcut senzație în anii '80 - '90, Nicolae Corjos, a primit mesaje emoționante de la actorii pe care i-a descoperit și i-a făcut mari în filmele lui. Marele regizor a împlinit astăzi 85 de ani.

Filmele lui Nicolae Corjos, „Liceenii" (1986) şi „Declaraţie de dragoste" (1985) au marcat mijlocul anilor '80 prin recorduri uriașe de popularitate, iar succesul lor este răsunător și acum, printre tineri. 

Oana Sârbu, Teodora Mareş, Ştefan Bănică jr., Mihai Constantin, Tudor Petruţ, Adrian Păduraru sunt actorii pe care Nicolae Corjos i-a descoperit, iar astăzi, când marele regizor împlinește 85 de ani, aceștia i-au transmis câteva mesaje emoționante și toată recunoștința lor.

Mesajele actorilor din filmele lui Nicolae Corjos

„Destinul care a lucrat prin domnul Corjos m-a adus în București. Am luat proba la film și restul e istorie... Nic, vreau să-ți spun că ești, ai fost și vei fi întotdeauna în sufletul meu", spune Ștefan Bănică Jr.

„N-aș fi visat niciodată să ajung la Hollywood, așa că Mulțumesc. Ca întotdeauna ai rămas cu drag în sufletul și-n inimile noastre, pentru că, de ce să nu recunoaștem, dacă nu erai mata nu eram nici noi", spune și Tudor Petruț.

„Îmi amintesc ce mult l-a impresionat pe dânsul faptul că la premiera filmului eu mi-am invitat bunicii, doi bătrânei de la țară. A fost pentru dânsul ceva ieșit din comun. Nu se aștepta la așa ceva. Mulțumesc că m-ați făcut actriță", a adăugat și Teodora Mareș.

„Întâlnirea mea cu domnul Corjos a fost una esențială. Chiar și astăzi, după atâta timp, după 34 de ani, mă bucur când un fan mă oprește pe stradă și îmi spune, "Măi, Ioane, ce te-ai îngrășat, ce-ai îmbătrânit". Ca și-atunci când primesc mesaje de sfântul Ion. Vă mulțumesc din tot sufletul domnule Corjos. Mă bucur că am ocazia să vă urez. Mi-aș dori să ne vedem cu toții, să povestim și să ne bucurăm", povestește actorul Mihai Constantin.

„O parte din bucuria oamenilor, din iubire, din fericire s-a răsfrânt acupra mea. Îți mulțumesc! Te iubesc, Nicolae Corjos!", i-a transmis și Adrian Păduraru.

„Asta înseamnă întâlnirile spectaculoase și inedite pe care te propulsează într-un anumit moment și de acolo ți se schimbă întreg destinul, întreaga viață. Sper că sunteți bine, sănătos. Vă urez alături de familie mulți ani cu bucurii și vă mulțumim pentru faptul că ați avut încredere să ne schimbați destinele și să ne alegeți în rolurile cele mai frumoase, pentru cele mai frumoase filme românești, iubite și acum", i-a spus și Oana Sârbu.

Povestea lui Nicolae Corjos

Nicolae Corjos s-a născut la Hotin, pe 22 mai 1935 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956. Acestaa înfiinţat studioul de cinematografie al Conservatorului în anul 1966, activând ca profesor de artă cinematografică până în 1972. Timp de peste un deceniu, începând din 1981, a fost regizor de film documentar la Studioul „Alexandru Sahia", perioadă în care a realizat 50 de filme documentare, printre care Mănăstirea Văcărești (1989), Sergiu Celibidache (1991), Concursul Internațional „George Enescu" (1992) etc. şi a fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului între 1995 şi 2001. Nicolae Corjos a devenit doctor în muzică în 2000 cu teza „Arta muzicii – componentă şi aureolă a audiovizualului" şi a fost profesor universitar la Universitatea „Hyperion" din 1990 până în 2009.

 Vezi aici video-ul cu urările actorilor:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel