Nicolae Ciucă, la alegerea structurii naţionale COAL: România are trei surse majore de dezvoltare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a participat la alegerea structurii naţionale a Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.

"România are, astăzi, trei surse majore de dezvoltare: capitalul românesc, investițiile străine și fondurile europene. Fiecare cu rolul său esențial pentru tot ceea ce poate să însemne procesul de dezvoltare și modernizare a României.

Capitalul străin aduce cu el know-how, aduce experiență, inovație, tehnologie, cu alte cuvinte, anvergură.

Finanțările europene ne ajută în procesul de reformă a tot ceea ce înseamnă atât instituțiile statului, instituțiile administrative, cât și cele economice. Vreau să subliniez, încă o dată, cât de important este acest aspect al reformelor prin care noi putem să dezvoltăm cu adevărat România și aceste reforme sunt strâns legate de angajamentul și obiectivele noastre asumate prin PNRR.

Capitalul autohton are, în opinia mea, un rol decisiv în a reduce decalajele interne. Este cel mai loial capital și de aceea PNL trebuie să îi acorde o atenție deosebită.

Nu pentru că vin alegerile, noi trebuie să spunem că sprijinim produsele și producătorii români. Ci pentru că prin companiile românești, noi urmărim să creăm acea bază solidă a creșterii clasei de mijloc a României. Este, dacă vreți, un patriotism lucid și cu respect față de toți partenerii externi, față de investitorii străini. Este un proiect de țară prosperă în UE și în regiune.

Această creștere a numărului celor care s-ar înscrie în ceea ce numim clasa de mijloc este fundamentală pentru ca decalajele de nivel de trai, educație, civilizație din România să dispară treptat.

Este și motivul pentru care, de la începutul mandatului, am prioritizat dialogul cu firmele cu capital românesc. Acest capital este principalul și cel mai stabil finanțator al locurilor de muncă pentru cetățenii români", a declarat Nicolae Ciucă.

Cum propune premierul reducerea decalajelor

"Clasa de mijloc din România este prea mică, astăzi, pentru a vorbi de o dezvoltare consistentă și durabilă a României. Și acesta trebuie să fie un semnal de alarmă, nu doar pentru PNL ci pentru  întreaga clasa politică. Eu cred că PNL, în primul rând, are datoria să crească cât mai mult:

1. numărul familiilor care să poată la finalul lunii să economisească măcar câte puțin;

2. să-și crească numărul familiilor care să își poată permite să își educe în condiții decente copiii și să îi poată duce măcar într-o vacanță pe an;

3. să crească numărul celor care își permit servicii medicale decente și medicamentele aferente;

4. urgența însă este ca PNL să îi aducă din categoria de subzistență către cea de care vorbeam pe cât mai mulți din românii care astăzi abia știu cum vor încheia luna fără datorii. Cum putem realiza toate acestea ?

Eu cred cu tărie că putem să reducem substanțial aceste decalaje din societate dacă evaluăm mai bine cum putem să creștem veniturile acolo unde baza e solidă și ne permite. Propun, deci, să ne uităm cu atenție la cele 3,3 milioane de contracte de muncă și la cele 561.000 de companii românești în care activează", a mai arătat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel