Nicolae Ciucă își explică titlul cărții, după comentariile lui Crin Antonescu
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a oferit recent detalii despre viziunea sa asupra conceptului de „serviciu în slujba țării”, subliniind că nu se referă doar la realizări mărețe demne de cărțile de istorie, ci mai degrabă la efortul constant de a contribui la un bine comun.

Într-o postare pe Facebook, acesta a explicat că a sluji țara înseamnă a da tot ce este mai bun din noi pentru un scop mai mare. „Cred cu sinceritate că lumea ar fi un loc mai bun dacă toți am gândi astfel”, a subliniat liderul liberal.

În contextul apropierii alegerilor prezidențiale, Nicolae Ciucă, care și-a anunțat intenția de a candida din partea PNL, și-ar fi angajat un consultant politic din Slovacia, Martin Poliačik. Acesta, un fost politician slovac de 44 de ani, s-a specializat în comunicare după 2020 și îl va consilia pe Ciucă în campania electorală.

În aceeași postare, Ciucă a evidențiat că slujirea nu trebuie să fie neapărat măreață. „A sluji o comunitate poate începe cu lucruri simple: ajutând un vecin, adresându-te cu respect unui șofer de autobuz sau exprimându-ți aprecierea pentru munca unui profesor”, a declarat el. De asemenea, a subliniat importanța respectului și demnității în relațiile interumane, aspecte pe care le-a cultivat de-a lungul vieții sale, inclusiv în timpul serviciului său militar. „A servi înseamnă a recunoaște valoarea fiecărei persoane și a vedea lucrarea lui Dumnezeu în fiecare aspect al vieții noastre”, a adăugat el.

În paralel, fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a lansat critici dure la adresa actualei conduceri a partidului, acuzând mediocritatea și impostura la nivel înalt, inclusiv în privința candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale. Antonescu a declarat că Ciucă nu a fost ales oficial de partid ca și candidat, ci că decizia a fost luată fără transparență, sugerând că ar putea fi implicat și președintele Klaus Iohannis în această decizie. „Este de analizat inclusiv varianta înlocuirii lui Ciucă din funcția de candidat, deși știu că acest lucru este puțin probabil”, a menționat Antonescu.

Totodată, Antonescu a criticat monopolizarea comunicării în PNL de către Rareș Bogdan, pe care l-a descris drept un „personaj autocentrat și fanfaron”. Fostul lider liberal a avertizat că PNL riscă să devină ridicol prin strategia actuală de comunicare și prin campania centrată pe lansarea cărții lui Ciucă, subliniind că ridicolul în politică poate fi fatal pentru un partid.


Ciolacu: „Un ostaș în slujba țării”, această „Capră cu trei iezi” liberală de 2 milioane de euro

„România are nevoie de lideri coerenți și, mai ales, consecvenți! Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi și disperați, nu al bărbaților de stat, de la care lumea așteaptă soluții la problemele lor. Să te prăbușești așa, după ce ai bătut marșul ”stabilității” la înviorare, la prânz și seara, este destul de trist. Și ipocrit!

Domenii vitale precum sănătatea și educația nu se tratează precum o ciorbă de burtă, ci cu foarte multă seriozitate și atenție, sub toate aspectele. Ne dorim ca justiția să facă lumină în cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon! Și, de aceea, am spus că decența în fața interesului public ridicat pe această temă nu trebuie să fie subiect de provocări și atacuri politice!

Așa cum decența a primat și în scandalul azilurilor, unde, deși știa din februarie, premierul de atunci a stat ascuns prin birouri. Eu mi-am asumat problema și am luat măsuri, chiar dacă asta a însemnat plecarea unor miniștri. De aceea, Guvernul pe care îl conduc va continua să facă tot ce ține de prerogativele sale și eu, ca premier și lider politic, voi fi foarte atent în a arunca vorbe, mai ales partenerilor de Coaliție.

Jignirea nu înseamnă deloc onoare, la fel cum nici jocul de glezne sau proba de panotaj - viteză nu sunt probe olimpice. Nici măcar în politică! Îi recomand deci domnului Ciucă să scrie mai mult la vestita sa carte și mai puțin pe rețelele sociale. Altfel, riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această ”Capră cu trei iezi” liberală de 2 milioane de euro”, a transmis Marcel Ciolacu, săptămâna trecută.

VEZI CONTINUAREA DE AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel