Nicolae Ciucă confirmă că în partid au existat discuții despre ieșirea de la guvernare și schimbarea datei alegerilor prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă a confirmat faptul că în partid au existat discuții despre posibilitatea ca PNL să iasă de la guvernare pentru o perioadă.

Nicolae Ciucă, președintele PNl, a confirmat faptul că ar fi existat colegi de partid care au cerut ieșirea de la guvernare a PNL-ului până când vor trece alegerile prezidențiale, informație apărută inițial în presă pe surse. Totodată, acesta a vorbit și despre motivele pentru care alegerile s-ar putea să nu mai fie organizate în septembrie.

"Este posibil să vedem și persoane din afara partidului pentru acea titulatură de premier?", a fost întrebat Nicolae Ciucă.

"În acest moment discutăm despre alegerile prezidențiale, iar în ceea ce privește formula guvernamentală, cred că este important să avem finalul alegerilor generale și în funcție de acestea să stabilim care va fi abordarea Partidului Național Liberal. Cert este că la întâlnirea pe care am avut-o la Brașov au fost astfel de discuții prin care partidul să își asume și o astfel de formulă, neexistând în momentul de față niciun fel de profilare, cu excepția faptului că trebuie să fie un om de partid", a declarat Nicolae Ciucă.

PNL va ieși de la guvernare?

"Au existat discuții în favoarea ieșirii de la guvernare, cel puțin câteva luni, pentru a se da mai multe șanse unei candidaturi la prezidențiale, urmând ca după să se reia colaborarea cu PSD la nivel de guvernare?", l-a întrebat un alt jurnalist.

"Acum știți care sunt discuțiile în interiorul fiecărui partid, sunt opinii și opinii, dar dincolo de toate acestea este nevoie de o abordare cât se poate de echilibrată și să ținem cont că în acest moment dincolo de miza alegerilor prezidențiale avem nevoie să continuăm să guvernăm țara, avem nevoie de stabilitate pentru că până la urmă cetățenii așteaptă de la noi siguranță și echilibru pentru viața de zi cu zi", a declarat Nicolae Ciucă.

Când va fi stabilită data alegerilor prezidențiale

Totodată, Nicolae Ciucă a fost întrebat la Senat despre data alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care PSD ar vrea ca acestea să aibă loc în septembrie, iar PNL să se organizeze în iarnă.

"Dați-mi voie să vă spun ceea ce am afirmat în ultimele dăți legat de acest aspect, est adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-a desfășurat alegerile locale și europarlamentare, mesajele pe care le-am avut din teritoriu... în primul rând de la părinți a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învățământ, iată că suntem în  a 8-a zi și nu avem încă rezultatele finale, au fost școli care la sfârșitul săptămânii nu își reluaseră activitatea, ca atare toți cei care au examen de capacitate, Bacalaureatul, au fost afectați de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o perioadă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii".

”Nu am apucat să discutăm concret şi detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuţii miercuri, când vom avea coaliţie”, a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel