Data publicării:

Nicolae Ciucă are un mesaj pentru toți oltenii: „Există Oltenia altfel, Oltenia are acel spirit de întreprinzător”

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Fostul premier anunță că nu îi este frică de „Oltenia roșie”, spunând că întreaga regiune se încadrează în direcția politică pe care o urmează PNL.

Fostul premier al României, Nicolae Ciucă, a venit cu o declarație care „întoarce pe dos” afilierea politica a unei întregi regiuni. Este vorba despre Oltenia, cunoscută de mai mult timp și pentru majoritatea votanților „roșii” care au o oarecare istorie în zona menționată.

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă vine și spune că nu este chiar așa, că Oltenia nu mai e roșie, dar și că această regiune nu e reprezentată doar de angajații la stat.


„Ne este teamă că Oltenia este roșie, Oltenia nu este roșie. Este adevărat, vara arde soarele, dar atunci este verde că sunt ogoarele pline de culturi. Nu există Oltenia roșie. Nu există Oltenia altfel, Oltenia are acel spirit de întreprinzător, Oltenia se încadrează perfect în electoratul și în țintele noastre politice, Oltenia nu este numai a angajaților la stat. PNL înțelege foarte bine și a sprijinit în ceea ce privește relevanța angajaților la stat, dar PNL este apărătorul mediului de afaceri, este apărătorul investițiilor. În Guvernul pe care l-am condus investițiile au reprezentat 7% din PIB din care s-au realizat 72 sau 73 de miliarde de investiții, cea mai mare sumă, suma record de investiții de la bugetul de stat. Pentru anul acesta am avut asigurate de asemenea 7,2% din PIB pentru investiții în care cred, sunt convins, așa cum arată datele de astăzi, se vor cheltui peste 90 de miliarde țînând cont că INS deja a rectificat datele pe primele 9 luni de zile și de la 0,2 am ajuns la 1,4 creștere economică, s-a revizuit agricultura, iar sectoarele care au cea mai mare pondere în creșterea economică sunt construcțiile industriale, IT și agricultură. Unde ne găsim? În domeniile în care și Oltenia are relevanță cât se poate de solidă.”, spune Nicolae Ciucă, potrivit unor declarații de presă.

PNL s-a înscris în IDU

Mai departe, nu cu mult timp în urmă, PNL a reușit să se înscrie în Uniunea Democrată Internațională (International Democracy Union - IDU), cea mai mare alianță de partide de centru-dreapta din lume, cu peste 80 de membri din 60 de țări. Anunțul fusese făcut chiar de Nicolae Ciucă.

„Partidul Național Liberal este cel mai vechi partid de centru-dreapta din Europa și împărtășim aceleași valori de centru-dreapta cu membrii IDU, precum libertatea politică și individuală, egalitatea de șanse, sprijinirea mediului privat și respectarea statului de drept. Vom lucra cu celelalte partide membre pentru a promova aceste valori în România și în regiune. În contextul geopolitic actual, noi, partidele de centru-dreapta, trebuie să fim cât mai unite în apărarea liberalismului și valorilor noastre democratice peste tot în lume”, transmite președintele PNL, Nicolae Ciucă.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel