Data actualizării:
Data publicării:

VIDEO De ce-l votează Ciucă pe Ciolacu și Ciolacu pe Lasconi la prezidențiale. Ambii s-au amuzat de răspunsul lor

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
Ce se ascunde în spatele contrelor dintre Ciucă și Ciolacu. Gușă despre interesele liberalilor. FOTO: Agerpres
Ce se ascunde în spatele contrelor dintre Ciucă și Ciolacu. Gușă despre interesele liberalilor. FOTO: Agerpres

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă i-au spus lui Cătălin Măruță pentru ce contracandidați ar vota la alegerile prezidențiale.

Atât prim-ministrul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, cât și Nicolae Ciucă, președintele PNL, ambii candidați la alegerile prezidențiale din acest an, au fost invitați în emisiunea ”La Măruță” de la Pro TV, unde au fost puși față în față cu provocarea sosurilor picante. Politicienii au fost întrebați cu cine dintre contracandidați ar vota la alegerile prezidențiale. Nicolae Ciucă a susținut că l-ar vota pe Marcel Ciolacu pentru că doar ei dor ajunge în turul doi al alegerilor, în opinia sa. În schimb, Marcel Ciolacu a spus că ar vota-o pe Elena Lasconi,  liderul și candidata partidului USR la alegerile prezidențiale, deoarece este femeie.

Întrebat de Cătălin Măruță pe cine ar vota la alegerile prezidențiale, pe Marcel Ciolacu, Elena Lasconi, George Simion sau Ludovic Orban, Nicolae Ciucă a răspuns: "Marcel Ciolacu că doar noi doi intrăm turul doi".

@c0smey Trădătorul Dreptei. Lasconi i-a propus să semneze moțiunea de cenzură pentru a da jos guvernul PSD Ciolacu, dar Ciucă a refuzat să semneze. #ciuca #lamaruta #votciolacu #dreapta #pnl #presedinte2024 #politica #alegeriprezidentiale #romania ♬ Aleph Gesaffelstein - SoundVisualized

La întrebarea: "Să presupunem că cei care candidează nu ar avea voie prin lege să se voteze și nici să anuleze votul. Sunteți în cabina de vot și aveți patru opțiuni la alegerile prezidențiale: Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi și George Simion. Pe cine ați pune ștampila?", Marcel Ciolacu, președintele PSD, a răspuns: "Pe Elena Lasconi, deoarece este o doamnă, mi se pare corect".

@crizatorii

Și noi ????

♬ sunet original - Crizatorii

18 candidații, admiși la alegerile prezidențiale

Reamintim că termenul pentru depunerea candidaturilor la funcţia de preşedinte al României la Biroul Electoral Central s-a încheiat în acest weekend. 18 persoane s-au înscris în cursă. O candidatură, cea a lui Miron Cozma, a fost respinsă de BEC. Candidatura Dianei Șoșoacă a fost acceptată de BEC, dar a fost respinsă de Curtea Constituțională.

Potrivit calendarului electoral, pe data de 10 octombrie candidaturile rămân definitive. În termen de 48 de ore de la data rămânerii definitive a candidaturilor (12 octombrie), are loc stabilirea ordinii de înscriere în buletinul de vot, potrivit Agerpres.

Pentru alegerile de la sfârşitul lunii noiembrie şi-au depus candidaturile (în ordinea înregistrării lor la Biroul Electoral Central):

1. George Simion - Alianţa pentru Unirea Românilor

2. Elena Lasconi - Uniunea Salvaţi România

3. Călin Georgescu - candidat independent

4. Nicolae Ciucă - Partidul Naţional Liberal

5. Kelemen Hunor - Uniunea Democrată Maghiară din România

6. Mircea Geoană - candidat independent

7. Diana Iovanovici-Şoşoacă - Partidul S.O.S. România

8. Cristian Diaconescu - candidat independent

9. Cristian Terheş - Partidul Naţional Conservator Român

10. Ana Birchall - candidat independent

11. Marcel Ciolacu - Partidul Social Democrat

12. Ludovic Orban - Forţa Dreptei

13. Silviu Predoiu - Partidul Liga Acţiunii Naţionale

14. Oana Creţu - Partidul Social Democrat Unit

15. Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie

16. Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru - partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională

17. Ciprian-Romeo Mega - candidat independent

18. Răzvan-Nicolae Constantinescu - Partidul Patrioţii Poporului Român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel