Nicolae Ciucă anunță că PNL negociază fuziunea prin absorbție cu ALDE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Nicolae Ciucă, președintele PNL, a transmis faptul că în ședința de luni a conducerii partidului s-a hotărârea începerea negocierilor pentru o fuziune cu ALDE.

'Tocmai am aprobat în ședința de azi a BPN constituirea a două comisii care să poarte negocierile pentru fuziunea prin absorbție a partidului ALDE cu PNL', a zis Nicolae Ciucă.

Vezi și - ALDE, precizări despre fuziunea prin absorbție cu PNL

Ciucă: Votul PNL pentru asumarea răspunderii Executivului pe măsurile fiscale confirmă decizia de continuare a guvernării

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că votul conducerii PNL privind angajarea răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale este 'cel care confirmă decizia asumarea responsabilităţii partidului pentru continuarea guvernării, pentru asigurarea stabilităţii politice a ţării'.

'Votul de astăzi privind aprobarea angajării răspunderii este cel care confirmă decizia asumării responsabilităţii Partidului Naţional Liberal pentru continuarea guvernării, pentru asigurarea stabilităţii politice a ţării. Ca atare, faptul că am discutat, faptul că discutăm, faptul că sunt dezbateri în interiorul partidului arată că suntem un partid viu, un partid care are subiecte pe care le pune pe masă, le prezintă, fiecare avem argumente şi contraargumente, asta nu înseamnă că, la final, nu avem o abordare care are în spate o decizie, iar la decizia respectivă se aliniază întregul partid', a afirmat Ciucă, după şedinţa conducerii formaţiunii, întrebat în legătură cu faptul că există unele voci în PNL care au susţinut ieşirea de la guvernare, criticând măsurile fiscale şi asocierea cu PSD.

De asemenea, întrebat în legătură cu posibilitatea ca unii parlamentari liberali să voteze pentru o eventuală moţiune de cenzură depusă de opoziţie la asumarea răspunderii Guvernului, Nicolae Ciucă a precizat că, dacă la nivelul partidului s-a luat o decizie, toţi membrii PNL trebuie să o urmeze.

'Asta cu garanţiile... Pentru partid garantez orice, pentru anumiţi oameni din partid nu putem să garantăm. Fiecare are un mod de comportament, un mod de a reacţiona, în conformitate cu propriile analize, cu propriile concepţii, dar este clar că, dacă la nivelul partidului s-a luat o decizie, toţi membrii partidului trebuie să urmeze această decizie. Este o decizie luată în BPN. Disciplina de partid trebuie să funcţioneze aşa cum a funcţionat şi până acum. Acolo unde nu a funcţionat fiecare trebuie să suporte măsurile şi rigorile disciplinei interne', a subliniat Ciucă.

Liderul liberalilor a arătat că în acest caz vor exista sancţiuni. 'Da, este o disciplină de partid. (...) Am spus şi voi continua să repet chestiunile acestea din convingere: este important să avem aceste discuţii, aceste dezbateri în care fiecare să vină să îşi spună punctul de vedere, dar după ce s-au încheiat discuţiile şi ajungem în acest for de conducere al Partidului Naţional Liberal şi supunem la vot decizia şi decizia a fost aprobată, apoi atunci toată lumea trebuie să treacă la îndeplinirea acestei decizii. Cine nu se aliniază acestei decizii va suporta, aşa cum am spus, măsurile stabilite în regulamentul de funcţionare a Partidului Naţional Liberal şi nu avem niciun motiv să nu le aplicăm', a declarat Ciucă. Biroul Politic Naţional al PNL a votat luni pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurilor fiscale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel