Nicolae Ciucă a primit derogare în PNL pentru a candida la prezidențiale. Nu avea vechimea necesară în partid
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Nicolae Ciucă va fi desemnat, în weekend, candidat al Partidului Național Liberal la alegerile prezidențiale.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a primit derogare în Partidul Național Liberal pentru a putea să candideze la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an. El nu avea această posibilitate până în prezent, deoarece nu avea vechimea necesară în partid, lipsindu-i câteva săptămâni, potrivit prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan.

Într-un interviu pentru TVR Info, europarlamentarul liberal a precizat că astăzi s-a întrunit Biroul Executiv Central al partidului, în care s-a votat derogarea pentru ca Nicolae Ciucă, președintele PNL, să poată candida la alegerile prezidențiale.

„Duminică avem Consiliul Naţional, cu 1400 de delegaţi, în care votăm definitivăm o candidatură definitivă, votată de BPN, o încărcare a domnului Ciucă cu această candidatură. Dânsul a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la preşedinţie e nevoie, potrivit statutului PNL, de cinci ani. Domniei sale îi lipseau câteva săptămâni pentru a se înscrie în cursa electorală, cred că vreo trei săptămâni.

Cu toate acestea, a fost nevoie de o derogare, votată în unanimitate de către Biroul Executiv Central, format din 57 de persoane, pentru ca domnia sa să se înscrie în cursa electoral. Cred şi sper că mai anulăm o parte din speculaţiile cu privire la candidatura domnului Ciucă şi prin acest gest“, a declarat europarlamentarul liberal Rareș Bogdan.

Același lucru s-a întâmplat și în anul 2014 cu actualul președinte, Klaus Iohannis, care a intrat în rândurile liberalilor pe 20 februarie 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel