Nicolás Maduro, apel DISPERAT la ONU
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro
Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a făcut un apel disperat la Organizația Națiunilor Unite.  Acesta se simte vulnerabil.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a cerut Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite să ia măsuri împotriva sancțiunilor SUA impuse țării sale, precum și aliaților săi, inclusiv Cuba, Nicaragua și Siria.

Ce a precizat președintele venezuelean?

"Trebuie să cerem încetarea tuturor măsurilor coercitive unilaterale, a tuturor sancțiunilor pretinse și să se permită poporului nostru să-și exercite propriile drepturi", a spus Maduro în fața ONU prin videoconferință.

Administrația Donald Trump a intensificat sancțiunile împotriva Venezuelei în ultimii doi ani, ca parte a efortului de a-l elimina pe Maduro, pe care îl acuză de corupție, încălcări ale drepturilor omului și trucarea realegerii sale din 2018. Venezuela a înregistrat o prăbușire economică în ultimii 6 ani iar Partidul socialist aflat la guvernare în Venezuela acuză Statele Unite drept răspunzătoare pentru situația în care se află țara, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel