Data publicării:

Nicki Minaj renunţă la un concert în Arabia Saudită, evocând sprijinul pentru drepturile femeilor şi comunitatea gay

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Rapperiţa americană Nicki Minaj a anunţat marţi că şi-a anulat concertul programat pentru data de 18 iulie în Arabia Saudită, evocând "sprijinul" său pentru drepturile femeilor, comunitatea gay şi libertatea de exprimare, relatează miercuri AFP şi Reuters. 

"După o analiză atentă, am decis să nu particip la Jeddah World Fest", festivalul care se desfăşoară la Jeddah pe 18 iulie, a scris Nicki Minaj într-un comunicat transmis de un purtător de cuvânt.

"Deşi nu îmi doresc nimic altceva decât să-mi prezint spectacolul pentru fanii mei din Arabia Saudită", a adăugat ea, "după ce am aflat mai multe despre acest subiect, cred că este important pentru mine să-mi manifest în mod clar sprijinul pentru drepturile femeilor, comunitatea gay şi libertatea de exprimare".

ONG-ul The Human Rights Foundation i-a cerut din 5 iulie artistei să renunţe la acest concert.

În Arabia Saudită, în teorie, persoanele gay riscă pedeapsa cu moartea.

Regatul saudit este de asemenea criticat pentru modul în care tratează femeile, care se află legal sub controlul tatălui, al soţului, fratelui sau chiar fiului lor, deşi le-a fost acordat recent dreptul de a obţine permisul de conducere.

Arabia Saudită este, de asemenea, acuzată cu regularitate de represiune împotriva oponenţilor regimului.

În octombrie anul trecut, jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, critic al familiei regale saudite, a fost ucis în incinta consulatului ţării sale din Istanbul de către un comando de agenţi saudiţi veniţi de la Riad. 

După uciderea lui Khashoggi, responsabili şi media turce l-au considerat implicat direct în asasinat pe puternicul prinţ moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman. După ce iniţial a negat crima, Riadul a avansat mai multe versiuni contradictorii şi susţine acum că Khashoggi a fost ucis în cursul unei operaţiuni neautorizate de putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel