Nici nemții nu mai vor migranți. Majoritatea cetățenilor Germaniei vor o reducere a numărului acestora, iar partidul CDU și-a schimbat abordarea și solicită un summit
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un sondaj prezintă frustrarea tot mai crescută a cetățenilor germani față de afluxul uriaș de migranți, ceea ce ar putea provoca probleme guvernului de stânga pro-imigrație al Germaniei.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare a opiniei INSA pentru ziarul Bild am Sonntag, majoritatea cetățenilor germani, 51%, consideră că țara lor primește prea mulți refugiați. Alți 33% consideră că numărul este adecvat și doar 11% dintre respondenți consideră că Germania ar trebui să primească mai mulți oameni.

Germania se confruntă cu o criză a migrației în curs de desfășurare, peste 1,2 milioane de oameni sosind în țară anul trecut. În timp ce majoritatea sunt din Ucraina, s-a înregistrat și o creștere a solicitanților de azil din țări non-europene. Guvernul a recurs la măsuri de urgență în toată țara, inclusiv construirea de corturi în aeroporturi și transformarea supermarketurilor și a vapoarelor în locuri de cazare pentru migranți.

De exemplu, în satul Bach din Palatinatul Superior, care are doar 1.100 de locuitori, migranții vor fi acum găzduiți pe nava MS Rossini, locuitorii protestând  împotriva mișcării.

În Germania, anul trecut, mai multe persoane au solicitat azil decât oricând din 2016, iar puțin sub 218.000 de persoane au depus cereri de azil, conform Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați. Aceasta a însemnat o creștere de 47% față de 2021.

Partidul Angelei Merkel și-a schimbat viziunea

Uniunea Creștin Democrată (CDU), care a favorizat de multă vreme o politică de imigrație, care a dus la sosirea în țară a 2 milioane de migranți non-europeni, dă acum înapoi într-o oarecare măsură atitudinea sa pro-imigrație. Partidul solicită acum un summit pe această temă pentru a aborda problemele tot mai mari din statele federale, inclusiv lipsa de locuințe și locuri la școală din cauza creșterii numărului de imigranți.

În ciuda preocupărilor tot mai mari cu privire la subiectul imigrației, guvernul de stânga al Germaniei urmărește o serie de inițiative pentru a deschide țara pentru până la 500.000 de migranți pe an și pentru a relaxa legile privind cetățenia.

Sondajul covârșitor de negativ vine într-un moment în care populația Germaniei a ajuns la 84 de milioane, ceea ce o face una dintre cele mai dens populate țări de pe Pământ, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel