Data actualizării:
Data publicării:

Nici Ciutacu nu a mai rezistat. Emil Grădinescu și Costi Mocanu, comentatorii meciului României cu Israel, desființați de români după remarci de cartier

Autor: Darius Muresan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Victor Ciutacu
Victor Ciutacu
România s-a calificat după 8 ani la un turneu final, un moment extrem de important pentru actuala generație, în urma unui meci de poveste în care am bătut Israelul 1-2 la Budapesta. Comentariul însă asigurat pe durata partidei de Emil Grădinescu și Costi Mocanu a fost unul de Liga a 3-a.

Pe rețelele de socializare și pe site-urile de specialitate sute de români s-au plâns de comentariul asigura în timpul meciului de Emil Grădinescu și Costi Mocanu, mulți alegând să privească partida pe „mute”.

Pe durata partidei au existat multe remarci nu doar vădit imparțiale, lucru explicabil, însă expresii ce mai mult aduc aminte de simpli microbiști ce comentează un meci de pe o canapea precum „băi arbitre”. 

Delirul comentariului a fost taxat și de jurnalistul Victor Ciutacu care i-a comparat pe experimentații comentatori Emil Grădinescu și Costi Mocanu cu „doi puști exaltați”.

„Am văzut aseară, după (mulți) ani de zile, un meci întreg al echipei naționale. Dincolo de calificarea căznită, de chiori în țara orbilor, dar aia e, nu am tras noi la sorți grupa și mergem la Euro, îmi rămâne pe creier comentariul vomitiv. Grădinescu și Mocanu, care au mii de meciuri comentate, s-au comportat, în numele unui patriotism prost înțeles, ca doi puști exaltați, cu mentalitate de tăinuitori. Nici măcar în momentele când arbitrajul ne era net favorabil (apropo, nu mai suntem victimele Ocultei cavalerilor în negru?) nu au fost în stare să recunoască evidența. Ba mai și băgau pe post d-alea de oameni care țin tira la furt, "lasă că e bine...pentru noi".

Plus că alor noștri le găseau mereu scuze, de parcă-i ascultau ăia-n cască pe teren și le pica moralul în timpul meciului. Una peste alta, rămâne că a fost iar nevoie de Iordănescu și Hagi să ne calificăm și ne-a ieșit”, a punctat Ciutacu.

Însă pe lângă comentariu, România s-a calificat la Euro 2024 ca urmare a victoriei 1-2 cu Israel.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica fiind suficient și un egal, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. Tricolorii au făcut un meci foarte bun în Ungaria, în ciuda unui start ratat, câştigând prin golurile marcate de George Puşcaş (10) şi Ianis Hagi (63).

Euro 2024 se va desfășura anul viitor în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel