Nichita: Stroe vrea stat centralist, să aibă controlul în mână
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Gheorghe Nichita, primarul Iașiului,  l-a atacat în cadrul “Atelierelor Viitorului”, organizate de Consiliul Naţional al PSD, pe Radu Stroe, criticând faptul că acesta nu a fost de acord cu descentralizarea serviciilor de ordine publică şi serviciul rutier de la Poliţia Română.

„Astăzi ministrul de Interne nu vrea să înţeleagă acest lucru, sunt oameni care vor centralist, dar să nu dea competenţe mai departe, vor să ţină controlul în mână, controlul pe şefi, dar fără să ne lase să facem ordine şi linişte publică. Sistemul poate l-a copleşit, sau l-a înghiţit (din Ministerul de Interne, n.r.). Eu spun un lucru, nu vreau să facem noi anchete judiciare, să fie foarte clar. Nu vrem poliţia la noi, eu vreau în schimb pe ordine şi linişte publică să avem responsabilităţi pe poliţia noastră pe care o putem organiza, iar pe rutieră să putem să facem ordine în traficul din localităţi”, a afirmat vicepreşedintele PSD.

Nichita a adăugat că autorităţile locale s-au săturat să meargă la ministere, miniştrii susţinând un „stat anchilozat”.

 „Trebuie să existe o strategie, lăsaţi-ne să facem munca aia pe care ne-am asumat-o în teritoriu. PSD este un partid responsabil, dacă a ajuns la guvernare a avut proiecte greu de rezolvat să facă statul de drept, să scoată ţara din criza, oamenii au aşteptări de la noi. Ei văd disputa care este între unul şi altul, dar ştiu că pesediştii au oameni competenţi”, a spus Nichita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel