Neymar, transfer Real Madrid: Surpriza vine de la Nike
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
foto: Neymar Jr @neymarjr / Twitter
foto: Neymar Jr @neymarjr / Twitter
Compania Nike ar putea facilia transferul lui Neymar la Real Madrid.

Compania americană Nike este dispusă să finanţeze o parte din transferul brazilianului Neymar de la Paris Saint-Germain la Real Madrid, o mişcare strategică menită să faciliteze un viitor contract de sponsorizare cu clubul de fotbal din capitala Spaniei, scrie cotidianul sportiv AS.

După portughezul Cristiano Ronaldo, Neymar este cea mai puternică imagine a mărcii sportive din Statele Unite, în timp ce rivala Adidas mizează pe argentinianul Messi.

Actualul furnizor de echipament sportiv al echipei Real Madrid este firma germană Adidas, contractul dintre cele două părţi, în valoare de 40 milioane euro pe an, fiind valabil până în 2020, iar negocierile pentru prelungirea înţelegerii nu s-au concretizat.

Nike doreşte să profite de această situaţie prin facilitarea transferului lui Neymar la Real Madrid, în schimbul unei viitoare colaborări cu gruparea de pe Santiago Bernabeu. AS adaugă că acordul intre Real Madrid şi Adidas ar putea fi întrerupt înainte de 2020, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor echipe care au renunţat la sponsorul lor tehnic înainte de expirarea contractului (Chelsea şi AC Milan, de exemplu).

[citeste si]

Presa spaniolă a scris recent că tatăl lui Neymar i-ar fi informat pe oficialii lui Real Madrid că ar putea obţine transferul atacantului brazilian de la PSG în schimbul sumei de 400 milioane euro, sumă care ar putea fi acoperită în parte de către Nike. Compania americană o sponsorizează în prezent pe rivala lui Real Madrid, FC Barcelona, căreia îi plăteşte 105 milioane euro anual, suma putând să ajungă până la 155 milioane, în funcţie de performanţele reuşite de echipa catalană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel