Urmărește emisiunea live
Neymar a scris degeaba istorie la Cupa Mondială. A izbucnit în lacrimi după ce Croația a produs surpriza cu Brazilia în sferturi - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Argentina - Franța. Neymar, către Messi: Felicitări fratele meu! / Ce spune starul argentinian despre retragere
Argentina - Franța. Neymar, către Messi: Felicitări fratele meu! / Ce spune starul argentinian despre retragere
Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins formaţia Braziliei cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, vineri, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri.

Cvintupla campioană mondială a fost echipa care şi-a creat mai multe ocazii de gol, dar Croaţia a reuşit să se impună din nou la loviturile de departajare, demonstrând un psihic de fier.

Neymar (105+1) a deschis scorul în prelungiri pentru Selecao, dar Bruno Petkovic (117) a egalat, pentru ca la loviturile de departajare să rateze Rodrygo şi Marquinhos, în timp ce croaţii au transformat tot, prin Nikola Vlasic, Lovro Majer, Luka Modric şi Mislav Orsic. Vezi detalii aici!

Neymar l-a egalat pe Pele după meciul cu Croația, dar Brazilia pleacă acasă de la Mondialul din Qatar

Prin urmare, starul legitimat la PSG a ajuns la un număr de 77 de goluri pentru naționala Braziliei și i-a egalat recordul legendarului Pele, de cel mai bun marcator din istoria naționalei Braziliei. Însă, Neymar nu s-a putut bucura de această realizare și a izbucnit în lacrimi, după meciul pierdut cu Croația. 

FOTO

Vezi și - Brazilia a devansat Germania în ierarhia echipelor cu cele mai multe meciuri la Cupa Mondială

Brazilia a devenit selecţionata cu cele mai multe meciuri disputate la turneele finale ale Cupei Mondiale de fotbal, luni seara, după victoria categorică înregistrată în faţa Coreei de Sud (scor 4-1), informează agenţia EFE.

Aceasta a fost partida cu numărul 113 din istoria Selecao la campionatul mondial de fotbal, Brazilia depăşind astfel Germania, care a fost eliminată în faza grupelor la CM 2022.

Cele două selecţionatei s-au prezentat la a doua Cupă Mondială din istorie desfăşurată în Asia cu câte 109 meciuri disputate. Brazilia a devenit acum lider solitar al acestei ierarhii, după al 113-lea său meci la un turneu final, iar în urma victoriei în faţa Coreei de Sud îl are asigurat şi pe cel de-al 114-lea, pe care l-a disputat vineri, împotriva Croaţiei, în sferturile de finală.

Vezi și - FIFA deschide proceduri disciplinare împotriva Serbiei după ce jucătorii reprezentativei de fotbal au agățat la vestiare harta Kosovo în culorile naționalei lor/ FOTO

FIFA a deschis proceduri disciplinare împotriva asociației de fotbal a Serbiei, după ce echipa sa a atârnat un drapel controversat înfățișând Kosovo în vestiar înainte de înfrângerea în Cupa Mondială în fața Braziliei, scrie BBC.

Steagul arăta un contur al Kosovo, umplut cu steagul Serbiei, peste care erau scrise cuvintele „nicio predare”.

Tensiunile sunt mari între etnicii sârbi și guvernul condus de albanezi din Kosovo, pe fondul temerilor că violența ar putea izbucni din nou, la 23 de ani după război.

Kosovo și-a declarat independența față de Serbia în 2008, dar Serbia - un aliat al Rusiei - nu o recunoaște ca țară independentă.

Vineri, Federația de Fotbal din Kosovo (FFK) a depus o plângere la FIFA, organismul mondial de conducere al fotbalului, cu privire la „retorica șovină” a Serbiei.

Într-un comunicat, se spunea: „Astfel de acte de șovinism nu au loc într-un eveniment sportiv și cu atât mai puțin în interiorul facilităților în care are loc cel mai mare eveniment al fotbalului mondial, deci FFK, ca membru egal cu toți ceilalți membri ai FIFA, solicită acestei instituții să ia măsuri de sancționare împotriva acțiunilor care incită la ură între popoare și sunt împotriva valorilor umane. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel