New York. Sute de bicicliști au protestat într-un mod inedit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sute de bicicliști au protestat la New York într-un mod inedit. Aceștia au tras un semnal de alarmă cu privire la decesul a 3 bicicliști în decurs de o săptămână, potrivit cotidianului The Guardian.

În acest an, 15 bicicliști au fost uciși pe străzile din New York. Acest număr ar putea părea scăzut într-un oraș cu peste 8 milioane de persoane, dar este încă văzut ca o creștere alarmantă.

În memoria celor uciși, sute de oameni din comunitatea locală de bicicliști s-au adunat în centrul parcului Washington Square din Manhattan pentru a participa la o demonstrație. Participanți de toate vârstele s-au așezat pe asfalt, timp de cinci minute, în tăcere, având la ei numeroase pancarte.

"Cicliștii mor pentru că nu sunt protejați în mod corespunzător", a spus Joseph Cutrufo, director de comunicare al Alternativelor de Transport, un grup de pietoni și bicicliști care a organizat protestul. "Cincisprezece oameni au fost uciși. Bicicleta nu trebuie privită ca un comportament periculos", în contextul în care administrația din New York se luptă pentru a face strada mai sigură pentru bicicliști și pietoni.

A pedala cu bicicleta în New York este îngrozitor", a declarat Jaime Taylor, 35 de ani, un ciclist din Brooklyn. "Acesta este un centru urban dens și există sute de mii de mașini în el. Asta e inadecvat, e periculos.

New York are cel mai mare număr de bicicliști din Statele Unite, cu peste 48.000 de persoane care se deplasează pentru a lucra cu bicicleta. Încă din 2016,  orașul se străduiește să-și facă străzile mai sigure pentru bicicliști și pietoni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel