Data publicării:

New York. A fost numită prima femeie în postul de Șef al Poliției

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Pete King
Sursă foto: Facebook - Pete King
Poliția din New York va avea de acum la conducere o femeie. 

Forțele de poliție ale orașului New York vor fi conduse de o femeie, pentru prima dată în istoria sa de 176 de ani, a anunțat miercuri primarul ales Eric Adams conform BBCKeechant Sewell, în vârstă de 49 de ani, este o veterană, activând timp de 23 de ani în Departamentul de Poliție Nassau din Long Island, unde a devenit șefa detectivilor în septembrie 2020.

Pentru Adams, mișcarea îndeplinește angajamentul de campanie de a numi o femeie comisar. NYPD este cea mai mare forță de poliție din SUA.

Femeile, ținute mult timp pe tușă

Vorbind cu presa miercuri dimineață, domnul Adams, un fost căpitan al poliției din New York, a spus că femeile adesea „stau pe bancă” și „nu li se permite să intre în joc” atunci când vine vorba de poliție. „Asta se oprește astăzi”, a spus Adams.

Sewell, care este originară din cartierul Queens din New York, a slujit anterior în unitățile de narcotice și cazuri grave din comitatul Nassau din New York, dar și ca negociatoare pentru ostatici. Când va prelua funcția în ianuarie, Sewell va deveni, de asemenea, al treilea comisar de culoare aflat la conducerea poliției.

Eric Leroy Adams își va prelua postul de primar al New York la 1 ianuarie. 

Tânăr polițist român în America, împușcat în timpul misiunii

Un ofițer de poliție din Phoenix a fost internat în spital după ce a fost împușcat, relatează Fox10 Phoenix. În acest caz, a fost reținut un suspect, care se află în arest, a anunțat marți departamentul.

Ofițerul, identificat ca fiind Tyler Moldovan, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcat de mai multe ori de un suspect în timp ce perchezitiona un complex de apartamente, în jurul orei 2 dimineața, pe 14 decembrie, lângă 15th Avenue și Camelback Road.

Moldovan este în stare critică.

Poliția a spus că ofițerii cercetau complexul de apartamente, în urma unei sesizări privind un vehicul care conducea neregulat. Suspectul neidentificat a fost luat în arest și niciun ofițer nu a tras cu armele.

„În această dimineață, ofițerul Tyler Moldovan a fost împușcat de mai multe ori protejând și slujind comunitatea noastră”, a spus ofițerul Williams, care a susținut declarația de presă. "Știm că medicii și personalul medical de la spital fac tot posibilul pentru a-l salva. Acest tip de incident trimite unde de șoc în toată Valea noastră. Nu există cuvinte când se întâmplă acest tip de incident".

Moldovan tocmai și-a sărbătorit ziua de naștere și a absolvit academia de poliție în martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel