Data publicării:

Nevoia de educație financiară în școli. Adrian Tănase (BVB): Nu numai în școli, toți oamenii trebuie să fie culturalizați / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București, a vorbit despre educația financiară în ceea ce privește investițiile la bursă.

În cadrul emisiunii DC Educația Financiară, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București, a vorbit despre eficiența pe termen lung a investițiilor la bursă

„Mai e nevoie pe partea de lucru de informare a cetățenilor vis-a-vis de ceea ce înseamnă cu adevărat bursa și nu ce vedem în filme, cu grupul de pe Wall Street?“, a întrebat Mihai Ciobanu.

„Suntem într-o zonă reglementată, brokerii noștri sunt foarte disciplinați, avem niște reguli după care funcționăm, avem niște condiții, nu totul e ca în filme și lucrurile nu sunt atât de sălbatice, ci mult mai ordonate și disciplinate, iar în acest sens e e nevoie de educarea publicului larg, pentru a înțelege pe deplin mecanismele și modul în care toți participanții la piață acționează“, a spus Adrian Tănase.

Despre nevoia de educație financiară în școli, directorul general al Bursei de Valori București (BVB) a precizat:

„Este nevoie! Trebuie să avem cultura asta a investiției și să știm care sunt activele pe care le avem la îndemână pentru  ne asigura o independență financiară. E o problematică general valabilă pentru publicul larg. Toți oamenii au nevoie de independență financiară. Culturalizarea este foarte, foarte importantă pentru sănătatea noastră socială și economică“, a punctat Adrian Tănase.

CITEȘTE ȘI             -            EXCLUSIV  Cât aveai în cont dacă investeai 100 de lei lunar la Bursă, timp de 25 de ani. Adrian Tănase (BVB): Nu este science fiction

Foto: Unsplash

Educarea financiară a românilor în ceea ce privește avantajele Bursei

 

Directorul BVB a explicat și de riscurile la care sunt expuși românii în cazul în care nu se gândesc din timp să investească la bursă și să-și asigure un capital pe termen lung.

„Prin efortul de educare și de căpătare a culturii financiare, de culturalizare financiară, trebuie să demonstrăm tinerilor că ei trebuie să economisească, să-și asigure o independență financiară și să fie conștienți de riscurile pe care le au în viața lor dacă nu își asigură independența. În viață se pot întâmpla multe lucruri prin care îți pierzi capacitatea de a face bani. Ceea ce ni se întâmplă în mod sigur tuturor e că vom ieși la pensie și ne vom pierde această capacitate. În momentul ăla trebuie să-ți menții standardele.

Gestiunea din timp a acestui risc înseamnă că tinerii trebuie să-și pună bani de o parte încă de când încep să-i câștige, dar să-i pună în activele corecte. Lumea trebuie să înțeleagă faptul că un cont bancar nu este un activ corect pentru a-ți ține economiile pe termen lung. Sigur, avem conturi în bănci, ținem banii acolo, dar trebuie să ții cont și de faptul că trebuie să-ți pui bani de o parte, lună de lună, și trebuie să o faci în mod corect. Asta înseamnă că trebuie să-ți ții acești bani în acțiuni.“, a explicat directorul BVB Adrian Tănase.

CITEȘTE ȘI              -                EXCLUSIV  Bursa de Valori București, progrese excepționale în ultimii ani. Adrian Tănase: Cum a rezistat BVB în fața pandemiei și războiului

DC Media Group, prin DCNews și DCBusiness, derulează, în luna August, Campania ,,DC Educaţia Financiară’’ cu rolul de a informa românii despre importanța educației financiare în gestionarea bugetului propriu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel