”NEVINOVAT”. Kyle Rittenhouse, care a împușcat mortal doi protestatari, ACHITAT- VIDEO. Cum s-a întâmplat totul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Kyle Rittenhouse/ foto video Sky News
Kyle Rittenhouse/ foto video Sky News
Jurații l-au găsit pe Kyle Rittenhouse ”nevinovat” pe linie. Are doar 18 ani și risca să fie închis pe viață. 

Doi protestatari au fost împușcați mortal de Kyle Rittenhouse, un tânăr de 18 ani, din Statele Unite. Un al treilea protestatar împușcat a scăpat cu viață, iar, cu privire la împușcarea acestuia, acuzațiile au fost de tentativă de omor. Totul s-a întâmplat în timpul unei demonstrații din Wisconsin.

Tânărul Kyle Rittenhouse a pledat nevinovat, motivându-și gestul ca fiind unul de autoapărare. Scena a avut loc în timpul protestelor din SUA, determinate de împușcarea lui Jacob Blake de către un polițist care încerca să-l rețină. Jacob Blake a fost împușcat în spate de 7 ori, în fața copiilor săi, și a paralizat. Pe patul de spital, a fost ținut în cătușe, povestea sa fiind una care a determinat reacție publică în Statele Unite. La un moment dat, polițiștii i-au scos cătușele și au plecat din spital. 

Când a auzit, pe rând, citindu-se verdictele pentru toate capetele de acuzare, Kyle Rittenhouse a început să tremure, stăpânindu-și lacrimile. După ce a fost citit și ultimul ”nevinovat”, el s-a prăbușit de emoție.

VEZI AICI VIDEO cu momentul aflării deciziei instanței

Și rudele celor trei bărbați împușcați s-au ținut de mâini și au plâns, însă, de durere, la auzirea achitării. 

Achitat de instanță, tânărul Kyle Rittenhouse a fost condamnat, dar și susținut de opinia publică. În afara curții de judecată, a fost prezent un număr însemnat de polițiști, în condițiile prezenței unor protestatari pro și contra, care țineau pancarte cu mesaje de susținere sau de condamnare. 

Rittenhouse, acuzat că a ”defilat” cu o pușcă, într-un mod provocator

Rittenhouse avea 17 ani în momentul împușcăturilor. Călătorise din statul vecin Illinois după ce un proprietar al unei afaceri locale l-ar fi rugat să-l ajute să protejeze comunitatea. Procuratura l-a acuzat pe Rittenhouse că era un soldat aspirant, care călătorise la Kenosha pentru a provoca probleme la protest. Tânărul a mai fost acuzat de procuratură că a adus la proteste o pușcă automată AR15, deținută legal, pe care a etalat-o ca într-un firm western, căutând probleme. 

Primele două persoane împușcate mortal nu erau înarmate

Prima persoană împușcată de tânărul de 17 ani a fost Joseph Rosenbaum, în vârstă de 36 de ani. Acesta era neînarmat. Apoi l-a împușcat pe Anthony Huber, de 26 de ani. El îl lovise pe inculpat cu un skateboard. Ambii au fost uciși de Rittenhouse. Abia al treilea bărbat împușcat de tânărul de 17 ani era și el înarmat. Gaige Grosskreutz, de 28 de ani, avea la el un pistol. A fost rănit. 

În instanță, au fost prezentate imagini dintr-o dronă care l-ar fi arătat pe inculpat cum ar fi îndreptat arma către oameni. ”Aceasta este provocare, asta a generat incidentul” a acuzat procuratura. 

Legitimă apărare, a invocat avocatul

Avocatul apărării, Mark Richards, a argumentat că clientul său a acționat în legitimă apărare. El a argumentat că Rittenhouse a călătorit în oraș pentru a acționa ca medic și pentru a proteja proprietatea. Prima victimă ucisă de tânăr a fost numită ”nebună” de către avocatul apărării. Rittenhouse s-ar fi temut că urma să-i fie luată pușca și folosită împotriva lui. În timpul procesului, el a plâns de mai multe ori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel