Data actualizării:
Data publicării:

NEVERSEA 2019. Un preot explică cum ar trebui să se distreze tinerii. Sfaturi pentru petrecăreți

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
NEVERSEA 2019
NEVERSEA 2019

În contextul în care zilele acestea are loc festivalul Neversea, părintele Călin Matei Popovici a explicat, într-un interviu pentru DC News, care sunt provocările pentru tineri și, mai ales, ce înseamnă distracția, în concordanță cu legile Lui Dumnezeu.

Alegeri prezidentiale 2024

DC News: Cum ar trebui să se distreze tinerii din ziua de astăzi? Care sunt sfaturile dumneavoastră? 

Distracția omului, nu doar a tinerilor, este o fărâmă, o reminiscență din Paradisul pierdut, din primordialul Eden. Distracția presupune o stare de continuă veselie, adică o bucurie persistentă, de cele mai multe ori programată și întreținută artificial. Este o simulare a fericirii pământești despre care toți știm că e „fata morgana”. În cele mai multe cazuri, distracția e un surogat care nu satisface decât pe moment, iar în multe alte cazuri este chiar un nou început al răutăților dacă distracția este în afara Binelui. Divine opusul ei: oroarea, groaza”, a spus părintele Călin Matei Popovici pentru DC News.

DC News: Ce presupune distracția?

”Pe de-o parte, distracția este o distragere de la lucrurile serioase ale vieții, care aproape întotdeauna obosesc, indispun sau chiar irită prin gravitatea sau greutatea lor, iar pe de altă parte este o reconectare la o altă lume, un alt timp, o ieșire din tensiunea apăsătoare a responsabilității. Poate însemna, pur și simplu, o întrerupere a unei munci istovitoare și schimbarea macazului înspre o scurtă vacanță a spiritului, dar și a trupului. Distracția este și o căutare a plăcerii trupești, nu numai un dor pentru stare de bucurie sufletească. Distracția înseamnă un mod plăcut, reconfortant, încântător, captivant, tonifiant provocator, mai rar euforic, de petrecere a clipelor, minutelor, orelor din viața noastră. Distracția e necesară în viața omului, așa cum e pauza dintre două note muzicale de pe portativul unui cântec. Este un refresh necesar, care nu poate fi în niciun caz considerat un timp mort. Îndrăznesc să spun că este cuiul normalitații de pe peretele unei săptămâni de care se agață hainele noastre mereu pline de probleme și tot felul de greutăți purtate prin buzunare - unele fără rost”, a mai zis preotul.

Care sunt barierele pentru ca distracția să nu devină primejdioasă, aflați de la preotul Călin Matei Popovici în partea a doua a interviului pe care o vom publica în curând.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel