Netflix. Mai mult de un sfert dintre abonații britanici împart parola
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Fotografie creată de John-Mark Smith, de la Pexels
Fotografie creată de John-Mark Smith, de la Pexels
A devenit o practică obișnuită să împărțim conturile de Netflix și să le dăm parola unor prieteni. Ce părere au cei de la conducere Netflix despre asta?

Mai mult de un sfert dintre abonații Netflix din Marea Britanie le permit prietenilor și familiei să le folosească conturile, cel puțin 17 milioane de gospodării împărțind parolele.

Netflix a anunțat planuri de a restrânge această practică, fiind una dintre mișcările strategice menite să stăpânească panica investitorilor, după ce peste 60 de miliarde de dolari și-au pierdut valoarea de piață săptămâna trecută, când compania a raportat prima pierdere de abonați din ultimul deceniu, scrie The Guardian

Mai mult de un sfert dintre abonații Netflix din Marea Britanie împărtășesc parole

Cel mai mare serviciu de streaming din lume, care se așteaptă ca baza globală de 221 de milioane de abonați să se micșoreze cu alte câteva milioane la următorul set de rezultate din lunile aprilie-iunie, a estimat că aproximativ 100 de milioane de gospodării care plătesc pentru serviciul de streaming de la nivel global își împart parolele cu alții.

În Marea Britanie, cel puțin 27% dintre cei 14,9 milioane de abonați estimați ai Netflix, sau mai mult de 4 milioane de conturi, permit altor gospodării să le folosească parola pentru a viziona gratuit emisiuni precum Bridgerton la Stranger Things, potrivit unei companii de cercetare, care a afirmat că cifra reală este aproape sigur mult mai mare.

Cei mai tineri împart parolele și conturile de Netflix

”Estimările noastre provin din analiza activității conturilor și am comparat acest lucru cu diverse alte surse. Acestea fiind spuse, încă credem că rezultatele noastre subestimează ușor incidența actuală a partajării parolelor”, a declarat Ali Vahdati, directorul executiv al Digital I, compania de cercetare.

Analiza sa a arătat că partajarea contului este cea mai răspândită în rândul fanilor Netflix mai tineri, cel puțin 29% dintre abonații din Marea Britanie cu vârsta între 18 și 24 de ani fac acest lucru. Acest lucru se compară cu un procent mai moderat de 18% dintre persoanele cu vârste între 45 și 54 de ani.

Cercetarea a constatat că pe cele mai mari cinci piețe europene ale Netflix, Marea Britanie, Germania, Spania, Franța și Italia – un „minim” de 17 milioane de gospodării și de abonați își împărtășesc parolele. Spaniolii s-au dovedit a fi cei mai prolifici, cu 47% dintre abonați, urmați de Germania (42%), Franța (35%) și Italia (33%). Marea Britanie, cea mai mare piață europeană a Netflix, are cel mai scăzut nivel de partajare a parolelor dintre cele cinci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel