Urmărește emisiunea live
Referendum în Elveția: Netflix, HBO, Amazon, Disney, obligate să investească în producţia de filme naţionale
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Edmond Dantès) (
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Edmond Dantès) (
Alegătorii elveţieni au votat prin referendum propunerea de a obliga serviciile globale de streaming TV, cum ar fi Netflix, HBO, Amazon sau Disney, să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale.

Aproximativ 58% dintre alegători au susţinut propunerea, potrivit primelor proiecţii ale radiodifuzorului SRF, în cadrul unuia dintre cele trei scrutine naţionale desfăşurate în weekend, relateazp Reuters.

În cadrul referendumului obligatoriu privind ceea ce este numit „Lex Netflix”, alegătorii elveţieni au decis dacă serviciile internaţionale de streaming trebuie să investească 4% din veniturile pe care le realizează în Elveţia în producţia locală de filme, aşa cum fac în prezent televiziunile naţionale, scrie Mediafax.

Investiţiile pot lua forma cumpărării de emisiuni produse la nivel local, a realizării de programe proprii sau pot merge într-un fond de investiţii.

O lege similară a fost adoptată în Portugalia, unde furnizorii de servicii de streaming trebuie să plătească 1% din veniturile lor către Institutul Cinematografic şi al Audiovizualului (ICA). Danemarca are în vedere o taxă de 5% pentru a sprijini producţia naţională de televiziune, în timp ce Spania intenţionează, de asemenea, să introducă o taxă.

Atât Franţa, cât şi Italia obligă serviciile de streaming să investească o parte din veniturile lor - până la aproximativ 20% - în conţinut european în limbile locale.

Netflix anulează mai multe seriale şi filme. A pierdut sute de abonați

Netflix anulează mai multe seriale şi filme după ce a pierdut sute de mii de abonaţi, iar între producțiile anulate se află cel mai nou film cu Will Smith.

Netflix anulează deja mai multe seriale şi filme după recentele sale probleme financiare. Potrivit publicaţiei Techradar, gigantul de streaming a scos din priză numeroase seriale aflate în curs de dezvoltare. Departamentul de animaţie al companiei a fost cel mai grav afectat de problemele care afectează în prezent Netflix, care a suferit scăderi ale valorii de piaţă şi de abonaţi de la începutul anului, scrie Mediafax.

Netflix a pierdut 200.000 de abonaţi

Pe 21 aprilie Netflix a pierdut 200.000 de abonaţi de la începutul anului 2022. În plus, recenta retragere a companiei de streaming din Rusia din cauza războiului din Ucraina a costat-o ​​încă 700.000 de telespectatori. Netflix estimează că va pierde încă două milioane de clienţi înainte de iunie 2022.

Deoarece are în calcul prima pierdere de abonaţi după un deceniu, Netflix se pare că a luat măsuri pentru a combate în mod proactiv instabilitatea financiară viitoare. Şi asta înseamnă anularea mai multor proiecte în curs de dezvoltare. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel