Netflix adaugă un nou buton controversat
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 25 iul 2022, 20:16
WhatsApp
Fotografie de la John-Mark Smith, Pexels
Fotografie de la John-Mark Smith, Pexels
Netflix a adăugat un nou buton controversat ”Abonare” la aplicațiile sale de pe iPhone și iPad.

Permiterea oamenilor să se aboneze la Netflix pe dispozitivele Apple s-a dovedit controversată de-a lungul anilor. Apple spune că toate astfel de achiziții trebuie făcute prin sistemele sale de plată, de la care ia o reducere de 30%, așa că Netflix a optat să nu permită oamenilor să se aboneze prin aplicația sa, potrivit unui articol publicat de Business News.

În schimb, utilizatorii trebuie să se aboneze deja la Netflix și să descarce aplicația. Nu există nicio modalitate de a obține un abonament din aplicația Netflix.

Acum, totuși, le oferă oamenilor opțiunea de a apăsa un buton și de a fi duși pe site-ul Netflix, unde se pot abona.

Netflix este capabil să facă acest lucru datorită unei noi opțiuni adăugate de Apple, care permite aplicațiilor ”cititoare” în care oamenii se înscriu pe site-ul propriu al companiei pentru a consuma conținut ghidat.

Schimbarea vine pe fondul îngrijorării crescânde de reglementare cu privire la modul în care Apple își exercită puterea asupra dispozitivelor sale, culminând cu o bătălie juridică de mare profil cu dezvoltatorul Fortnite Epic.

Apple a introdus opțiunea pentru aplicațiile de citire pentru a direcționa oamenii în altă parte la începutul acestui an. Cei care fac clic pe butonul de abonare vor vedea un buton mare care avertizează că părăsesc aplicația și vizitează un ”site web extern”.

”Orice cont sau achiziție făcută în afara acestei aplicații va fi gestionată de dezvoltatorul ”Netflix””, avertizează acesta. ”Contul dvs. App Store, metodele de plată stocate și funcțiile conexe, cum ar fi gestionarea abonamentului și cererile de rambursare, nu vor fi disponibile. Apple nu este responsabil pentru confidențialitatea sau securitatea tranzacțiilor efectuate cu acest dezvoltator.”

Netflix are de multă vreme o relație ciudată și tensionată cu Apple. A retras opțiunea de abonare prin sistemul Apple în 2018 și de atunci nu a oferit o modalitate de a vă abona din cadrul aplicației.

Mișcarea cu reclamele pe care o vrea Netflix, lovitură în România. Ne poate aduce grave prejudicii

Vlad Mircea Pufu, senator PNL, a spus că va supune dezbaterii în comisia pentru cultură și media a Senatului, în prima ședință din luna septembrie, acest subiect.

„Anunțul că Netflix intenționează să difuzeze reclame în interiorul platformei nu sună bine pentru industria media românească. Deși încă de la înființare s-a declarat platformă de streaming care să funcționeze doar pe bază de abonament, problemele financiare determină compania să aleagă și difuzarea de publicitate. Voi supune dezbaterii în comisia pentru cultură și media a Senatului, în prima ședință din luna septembrie, acest subiect.

Pot sau nu platformele de streaming să difuzeze reclame și în România? E o chestiune cât se poate de serioasă. Consider că publicitatea pe platformele de streaming cu abonament poate aduce grave prejudicii industriei media, care acoperă un buget în jur de 600 de milioane de euro anual și în care lucrează zeci de mii de oameni, plătitori de taxe și impozite la bugetul de stat al României. La fel și entitățile media plătitoare de impozite și taxe.

În condițiile în care astfel de platforme sunt declarate deja pe bază de abonament, iar veniturile sunt încasate direct în țara lor de origine, în vreme ce în România au 2-3 reprezentanți, piața media ar fi total destabilizată, încasările la buget afectate, dar și multe locuri de muncă pierdute. Dezbaterea din comisie trebuie să lămurească în ce condiții platformele de streaming cu abonament pot să intre ca jucători și pe sectorul media românesc, difuzând publicitate locală”, a scris Vlad Mircea Pufu pe Facebook.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?