Netanyahu va fi invitat la Casa Albă, spune trimisul SUA în Israel
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Ambasadorul SUA în Israel, Tom Nides, a declarat că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va fi invitat la Casa Albă după ce a întrerupt revizuirea judiciară.

În timp ce protestele continuă în Israel, în ciuda faptului că premierul Benjamin Netanyahu a amânat revizuirea judiciară, ambasadorul SUA în Israel, Tom Nides, a spus că premierul israelian va fi invitat la Casa Albă. 

Anunțul a venit marți dimineață, la câteva ore după ce Netanyahu a anunțat decizia de a amâna revizuirea, a informat The Times of Israel, citată de Republik World. Anterior, a fost raportat că Netanyahu este de așteptat să participe la ”Summitul pentru Democrație”, care este organizat în SUA în această săptămână. 

Citește și: ”Summit pentru Democrație” fără Turcia și Ungaria. Joe Biden le-a omis din lista invitaților

”Sunt sigur că va veni relativ curând”, a declarat Nides, marți la Radioul Armatei Israelului. ”Presupun că după Paște, evident că încă nu a fost stabilită o dată. Nu există nicio îndoială că va veni și că se va întâlni președintele american, Joe Biden. Se vor vedea personal, sunt sigur, destul de curând. Fără îndoială, el va veni la Casa Albă de îndată ce programul lor va putea fi coordonat”, a adăugat Nides.

Potrivit The Times of Israel, prim-ministrul israelian a fost nemulțumit de lipsa invitației din partea SUA în ultimele trei luni după ce și-a preluat din nou funcția de prim-ministru. Între timp, Washington a avertizat în mod repetat împotriva planului de constrângere a justiției israeliene și a îndemnat administrația Netanyahu să introducă o reformă mai larg convenită.  

Vezi și: Ce se întâmplă în Israel? Biden către Netanyahu: Căutați un compromis

Anunțul lui Netanyahu de luni a fost salutat și de administrația Biden. ”Salutăm acest anunț ca pe o oportunitate de a crea timp și spațiu suplimentar pentru compromis”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, la o conferință de presă.

”Societățile democratice sunt întărite prin controale și echilibre, iar schimbările fundamentale ale unui sistem democratic ar trebui urmărite cu cea mai largă bază posibilă de sprijin popular”, a adăugat ea. În repetate rânduri, Statele Unite au avertizat administrația Netanyahu să nu ia decizii radicale care pot provoca instabilitate în țară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel