Data actualizării:
Data publicării:

Netanyahu face anunțul: Israelul se pregătește de o invazie terestră în Gaza

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Benjamin Netanyahu a declarat, miercuri, că Israelul se pregătește pentru o invazie terestră a Fâșiei Gaza, însă nu a oferit detalii cu privire la momentul acesteia sau alte informații despre operațiune, scrie Reuters.  

El a explicat că decizia privind momentul în care forțele armate vor intra, terestru, în enclava palestiniană aflată sub blocadă va fi luată de către consiliul special de război al guvernului.

"Am ucis deja mii de teroriști și aceasta este doar începutul", a declarat Netanyahu.

"În același timp, ne pregătim pentru o invazie terestră. Nu voi detalia când, cum sau câți vor fi implicați. Nu voi dezvălui nici diferitele calcule pe care le facem, de care publicul este în cea mai mare parte inconștient, așa cum ar trebui să fie."

Israel a efectuat zile întregi de bombardamente intense asupra zonei dens populate Fâșia Gaza în urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra comunităților israeliene, care a provocat moartea a aproximativ 1.400 de persoane.

Israelul amână invazia terestră, la cererea SUA

Conform unor surse Wall Street Journal, Israel a acceptat să amâne invadarea terestră a Fâșiei Gaza, permițând astfel Statelor Unite să trimită rapid sisteme de apărare antirachetă în regiune, conform informațiilor furnizate de oficiali israelieni și americani, citate de Reuters.

Amintim și că negociatorul cheie al Hamas a făcut declarații cu privire la soarta celor peste 200 de ostatici ținuți în Gaza afirmând că toți civilii vor fi eliberați, dacă sunt îndeplinite condițiile potrivite.

Khaled Meshaal este o figură puternică în cadrul Hamas și este venerat ca un martir în viață, după ce a supraviețuit unei încercări israeliene de asasinare acum aproape trei decenii.

În prima sa intervenție televizată occidentală de la atacurile din 7 octombrie, el a declarat că civilii ținuți de Hamas vor fi eliberați dacă Israelul reduce intensitatea bombardamentelor asupra Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel