Netanyahu, "convorbire călduroasă" cu preşedintele-ales al SUA, Joe Biden
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu, premierul din Israel, a discutat telefonic cu președintele ales al SUA, Joe Biden. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut marţi o "convorbire călduroasă" cu preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a anunţat biroul lui Netanyahu, recunoscând astfel clar, deşi cu întârziere, înfrângerea în alegeri a lui Donald Trump, aliatul liderului israelian, a consemnat Reuters, scrie Agerpres.

"Cei doi au convenit să se întâlnească în scurt timp pentru a discuta numeroasele chestiuni care trebuie rezolvate şi au reafirmat necesitatea de a continua întărirea alianţei puternice dintre Statele Unite şi Israel", se arată în comunicatul israelian.

Felicitări pentru Biden și Harris



Netanyahu i-a felicitat pe Twitter pe Biden şi pe vicepreşedintele ales Kamala Harris pe 8 noiembrie, la o zi după ce candidatul democrat şi-a declarat victoria în scrutinul din 3 noiembrie.

Totuşi, în acel mesaj şi în remarcile publice făcute ulterior Netanyahu s-a abţinut să-l numească pe Biden "preşedinte ales", fapt văzut în Israel drept o încercare de a evita supărarea lui Trump, care a pus sub semnul îndoielii victoria rivalului său.

Comunicatul difuzat după convorbirea celor doi lideri foloseşte în schimb acest termen şi evocă o "convorbire călduroasă", în cursul căreia preşedintele ales "şi-a reiterat profundul angajament faţă de Israel şi securitatea acestuia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel