Nestle oferă tinerilor, şi în 2018, joburi și traininguri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Nestlé România anunță continuarea demersurilor din cadrul programului „Alliance for YOU th ”, inițiat din dorința de a contribui la ameliorarea situației privind șomajul la nivel european. 

Alături de partenerii din „Alliance for YOUth", Nestlé și-a îndeplinit promisiunea de a oferi peste 90.000 de locuri de muncă și oportunități de dezvoltare pentru tineri, la nivel global, doar în anul 2017. Programele dedicate continuă și în 2018, compania angajându-se ca până în 2030 să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități economice și de carieră.

Workshopul „De la CV la interviul de angajare. Tips and tricks pentru reușită"

Cea mai recentă activitate dedicată tinerilor a avut loc între 20 și 24 noiembrie, cu ocazia Săptămânii Europeane a Competențelor Profesionale. Nestlé România a suținut workshopul „De la CV la interviul de angajare. Tips and tricks pentru reușită", la care au participat 20 de tineri entuziaști.

Aceștia au vizitat sediul companiei, au avut oportunitatea de a discuta cu echipa de HR Nestlé Romania, ocazie cu care au aflat informații care îi ajută să aibă un start bun în carieră, atât prin crearea unui CV relevant, cât și prin înțelegerea modului în care este indicat să se prezinte la un interviu de angajare. Workshopul Nestlé a avut loc simultan cu alte evenimente dedicate competențelor profesionale, atât în România - prin activități derulate de o parte din partenerii „Alliance for YOUth" (Nestlé, Catalyst, CHEP și Nielsen), cât și în alte 23 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Ce spun tinerii

„Sunt în căutarea unui job, așadar am identificat o oportunitate atât în a-mi analiza CV-ul și în a înțelege mai bine cum să mă prezint la un interviu de angajare, dar și în a înțelege cum funcționează lucrurile la un loc de muncă real, la birou, din perspectiva unui intern", spune Florina, participant la workshopul organizat de Nestlé România.

"Evenimentul a fost foarte folositor pentru a ințelege cât mai ușor eventualele cerințe ale angajatorilor. Ce tricks trebuie să știm în organizarea CV-urilor a fost partea mea preferată, asta pentru că am înțeles cum poate fi perceput de către angajator un CV și cât de importantă este o informație oferită scurt și la obiect", povestește Sorina, Nestlé România trainee.

Tinerii care nu au avut posibilitatea sau nu au aplicat încă pentru participarea la activități similare organizate la nivel local, pot avea în vedere activitățile care vor avea loc anul viitor, în cadrul programului „Alliance for YOUth".

[citeste si]

Programul SUMMER'S COOL

Se adresează tinerilor studenţi şi absolvenţi și constă într-o serie de workshopuri pe teme de business, organizate sub forma unor ateliere interactive ce îmbină teoria cu practica. Prima ediție a școlii de vară a avut loc anul acesta și a reunit 20 de tineri sosiți din București, Viena și Manchester. Participanții au fost selectați din arii educaționale diferite dintr-un total de 70 de aplicanți, pentru a participa timp de 6 zile la cele 9 workshop-uri oferite de SUMMER'S COOL.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel