Nesimțiți un an întreg, români patrioți o zi
De regulă , Ziua Națională a României începe pe 30 noiembrie, seara târziu, când brusc, ca și când ar pocni cineva din degete, ne transformăm în mari patrioți.
Politicienii își amintesc de Ziua Națională pe la prânz, cînd sunt întrebați de jurnaliști ce simt și ce părere au despre steagul național, istorie, sacrificii, măreții noștri înaintași. Totul durează până pe 2 decembrie, dimineața devreme.
Până să devenim patrioți însă, adică pe 30 noiembrie seara, suntem vai de capul nostru – niște puturoși, bețivi, plângăcioși, deprimați, hoți.
Cu alte cuvinte, o povară pentru acest stat, care încearcă să devină unul modern, dar populația, în bună măsură, îl încurcă.
Numai ce s-a întâmplat în această săptămână și e sugestiv. Iată ce-am aflat în ultimele zile de noiembrie:
- că în materie de sănătate, selecția naturală va funcționa mai ca în junglă. Ești rezistent bine, nu ești, să fii sănătos. Doar nu te-am pus eu, statul român, să te îmbolnăvești, și oricum, statul așteaptă de la tine să fii patriot și nu să-l încurci.
- că președintele acestei țări, altfel un mare patriot, îți dă un dos de palmă de nu te vezi, cât ai zice pește. Așa zic judecătorii. E adevărat că este o noutate doar pentru cei care s-au uitat în gura lui Funeriu și nu la filmulețul din campania electorală.
- că veteranii de război și deținuții politici dezechilibrează bugetul de stat .Cum de ce? Că nu avem bani pentru ei? Ce să facă ei la 90 de ani cu banii? Și dacă s-au sacrificat odată, nu sunt în stare să se mai sacrifice și acum? Ori vor, ori nu vor o Românie Mare și modernă? Pot însă să defileze de 1 decembrie și chiar să treacă pe sub Arcul de Triumf.
- că pensionarii în general trebuie să înțeleagă că și-au trăit traiul, și-au mâncat mălaiul. Nu mai bine ne lasă?
- că dacă vrei să înveți carte, poți să o faci și mâncând iarbă. Aa, ai pretenții? Păi nu mai bine spui direct că nu-ți place cartea, decât ba că e ger în clasă de îngheață apa , ba că nu-ți convine să mergi 5 km prin nămeți până la școală?
- că le spunem adio medicamentelor, spitalelor, cărților, că doar statul român nu are nici o obligație față de voi. Și de regulă, dacă ați avem puțin bun simț, v-ați da jos din cârca statului , cocoșat și sictirit să vă tot care după el.
- că aveam 700 de viloaie, zic aveam pentru că erau bunul poporului, și că în sfârșit cineva de bine a decis să nu ne mai împovăreze cu ele, să ne salveze și să-și pună ei în cârcă această mare problemă – să treacă pe numele lor aceste 700 de viloaie pentru a ne fi nouă mai bine.
- că statul, în mărinimia lui, cheltuie peste 31 de miliarde de lei pentru bunuri și servicii, că dacă îi bine statului, ne ține și nouă de cald, dar că din acești bani nu aruncă pe apa sâmbetei, adică pe lefurile profesorilor câștigate în instanță, suma de doar 7 miliarde de lei, nici în ruptul capului. Pentru că statul este un mare patriot, și nu sacrifică viitorul nației , așa cum bine îl înțelege el. Nu noi, care putem să greșim și să punem binele nostru înaintea binelui lor.
Asta era situația până pe 30 noiembrie seara.
Însă, vestea bună este aceea că pe 1 Decembrie, statul te iubește, te îndeamnă să te plimbi cu stegulețul tricolor prin oraș, să fii mândru că ești român, să uiți de leafă, de pensie, de medicamente și de mâncare. Chiar nu putem să facem asta o zi?
Pe 2 decembrie dimineața redevenim neșimțiți, puturoși, plângăcioși, deprimați, hoți, o povară și o rușine pentru acest stat care nu mai poate să ne lase să-l tragem înapoi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News