Nepotul lui Gigi Becali, despăgubire record din partea statului
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprie­tăţilor (ANRP) a emis un titlu de despăgubire în valoare de 297,6 milioane de lei pentru o persoană care a depus dosar de retrocedare în 2010. Chiar dacă ANRP a publicat situația dosarelor care au primit titluri de despăgubire, nu a publicat și numele beneficiarilor. RTV scrie că persoana care a primit despăgubirea record este chiar unul dintre nepoții lui Gigi Becali.

Nepotul lui Gigi Becali a dat statul român în judecată în anul 2010, pentru a obţine retrocedarea a 21 de hectare în localitatea Voluntari. Anul trecut, în 2012, reclamantul a obţinut o hotărâre definitivă în acest caz. Suma va fi plătită de la bugetul de stat în termen de cinci ani în tranşe anuale egale,  de la 1 ianuarie 2014.

Dubiile președintelui ANRP

"Această decizie luată în prima fază de Curtea de Apel Bucureşti a fost recurată, numai că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în sensul păstrării soluţiei date de Curtea de Apel. Astfel, noi, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor am fost obligaţi să emitem titlul de despăgubire (...) Dubiile mele sunt exact ca ale oricărui om care ar compara suma acordată de instanţă cu grila notarială şi cu valoarea reală a terenurilor din zona respectivă", a spus George Băeşu, noul preşedinte al ANRP, scrie RTV.

Premierul Victor Ponta a con­damnat, în urmă cu câteva luni,  fosta conducere a ANRP pentru neregulile din activitate şi supraevaluările dosarelor. Premierul a promis să facă publice numele celor care au încasat cele mai mari despăgubiri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel