Nepoții Reginei Margareth și-au pierdut titlurile de prinț și prințesă: ”Decizia a venit din senin. Copiii se simt excluși”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Mike B:Pexels
Fotografie de la Mike B:Pexels
Regina Margrethe a Danemarcei, singura regină care domnește în Europa și cel mai longeviv monarh de pe continent, și-a deposedat patru dintre cei opt nepoți ai săi de titluri, a anunțat palatul.

Motivul oficial pentru care Regina a decis să le retragă titlurile a fost acela de a le permite celor patru copii ai fiului ei cel mic, Prințul Joachim, să trăiască o viață mai normală.

”De la 1 ianuarie 2023, descendenții Alteței Sale Regale Prințul Joachim își vor putea folosi doar titlurile de Conte și Contesă de Monpezat, titlurile lor anterioare de Prinț și Prințesă a Danemarcei încetând să mai existe”, potrivit unei declarații a palatului regal, citată de The Guardian.

Prințul Joachim, în vârstă de 53 de ani, are patru copii din două căsătorii: Nikolai, Felix, Henrik și Athena, cu vârste cuprinse între 23 și 10 ani.

”Prin decizia ei, Majestatea Sa Regina dorește să creeze un cadru pentru ca cei patru nepoți, într-o măsură mult mai mare, să își poată modela propria existență fără a fi limitați de considerațiile și obligațiile speciale pe care o afiliere formală la Casa Regală, așa cum presupune o instituție”, a spus palatul.

”Decizia Reginei este în concordanță cu schimbări similare pe care alte case regale le-au efectuat în ultimii ani în moduri diferite”, se mai spune în comunicat.

Mama celor doi fii mai mari ai prințului Joachim a declarat presei daneze că a fost ”șocată” de decizie.

”Acesta a venit din senin. Copiii se simt excluși”, a declarat contesa Alexandra. ”Nu pot înțelege de ce le este luată identitatea.”

Ceilalți patru nepoți ai reginei, născuți din Prințul Moștenitor Frederik, în vârstă de 54 de ani, își vor păstra titlurile.

 

Citește și:

Regele Charles al III-lea știe că domnia sa va fi una scurtă. Expert regal: Cineva îi va lua locul

Regele Charles al III-lea știe că domnia sa va fi mult mai scurtă decât cea a Reginei Elisabeta a II-a, dar își va îndeplini datoria de a se asigura că tronul este acolo pentru generațiile viitoare, a declarat un expert regal pentru Insider.

La 73 de ani, Charles este cea mai în vârstă persoană care a devenit Rege în istoria Marii Britanii. Avea doar 3 ani când regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, ​​în 1952, făcându-l moștenitorul ei pe parcursul domniei sale de 70 de ani. Dar, având în vedere vârsta lui, Marlene Koenig, un istoric regal, a spus că noul Rege este foarte conștient de cât timp i-ar fi putut rămâne pentru a fi monarh.

Regele Charles al III-lea, un îngrijitor pentru următoarea generație

"Știe că timpul lui este mai scurt. Dar el va face tot ce poate", a spus Koenig, comparând domnia lui Charles cu cea a mamei sale.

"El este și știe că este un îngrijitor pentru următoarea generație", a adăugat Koenig, făcând referire la Prințul William, fiul său cel mai mare, și la Prințul George, nepotul său cel mai mare. William, în vârstă de 40 de ani, și George, în vârstă de 9 ani, sunt amândoi pe primul și, respectiv, pe al doilea în rândul succesiunii la tron.

Că trebuie să facă tot posibilul în anii pe care i-a mai rămas este ceva despre care Charles este conștient, confirmând acest lucru și în primul său discurs ca Rege, atunci când a promis să susțină principiile constituționale "în timpul rămas pe care mi-l acordă Dumnezeu".

"Cineva îi va înlocui"

Potrivit Dr. Bob Morris, un asociat onorific de cercetare la Unitatea de Constituție a UCL, toți monarhii acționează ca substituenți pentru moștenitorii lor, într-o oarecare măsură.

"Cineva îi va înlocui. Nu este nimic mai sigur decât atât", a spus el. 

Acestea fiind spuse, Morris a spus că, dat fiind faptul că Charles nu este un rege tânăr, timpul care i-a mai rămas ar putea fi util pentru William și soției sa, Kate Middleton. "Ar ajuta să-i pregătim pentru preluarea tronului", a spus Morris.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel